Barone Montalto Bianco Terre Siciliane Organic 2018

Barone Montalto Bianco Terre Siciliane Organic 2018 er en ny miljøvennlig vin på vinmonopolet, den er både økologisk OG i PET-flaske!

Om produsenten.
Barone Montalto ble etablert i 2000 av tre menn med en felles lidenskap for vin og det å lage vin; – Marco Martini, som er entreprenøren bak selskapet og med 10 års erfaring som vinmaker, samt brødrene Rosario og Paolo di Mario, opprinnelig fra Sicilia og vokst opp i en siciliansk vinfamilie i Santa Ninfa, i provinsen Trapani.
Montaltos viner kommer fra de fantastiske områdene Belice Valley, Agrigento og Noto, områder som er ideelt for dyrking av vindruer. Jordsmonnet er kalkholdig og vinrankene vokser i skråninger med mye sol og god drenering. Klassiske druetyper fra Sicilia benyttes, som for eksempel Nero d’Avola Rosato, Grecanico, Cataratto og Grillo. Men Montalto bruker også endel internasjonale druer, som Pinot Grigio, Viognier, Chardonnay og Sauvignon Blanc. Alle druetypene preges av det spesielle jordsmonnet og klimaet på Sicilia.

Barone Montalto har dessuten stor produksjon ved Priocca i Piemonte, der merket Ricossa deres mest kjente produkt, det er en vin mange her i Norge er kjent med.

Om vinen.
Vinen er produsert på druene Catarratto 80% og Pinot Grigio 20%, den er økologisk og har 12% alkohol.

Vinen er fruktig og fin på nesen, gul frukt, noe parfymert, sitrus og hint av urter. Saftig og fruktig smak, noe lite syre men har flere lag med epler og grønne toner. Turvin!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: