Terra Remota Camino

Terra Remota Camino er en nyhet fra Spania, nærmere bestemt Catalonia og appellasjonen Empordà. Det var ikke hugget i stein at importøren skulle få lov å selge denne i Norge, produsenten var nemlig streng på at vinene kun skulle selges i gourmetrestauranter i Spania, men heldigvis har de fått prøve seg med en flaske…

Om Produsenten.
Marc og Emma Barnabezaou kommer fra Roussillon i Frankrike, og fant til slutt i Nord-Spania et område som de mente hadde «alt» som trengtes til å utvikle de vinene de helst ville lage. Terra Remota ble anlagt i 1999 og lanserte sin første årgang i 2006.
De eier 54 hektar beliggende mellom landsbyene Capmany og Sant Climent Sescebes der de driver økologisk og variert med både eiketrær, korktrær og furuskog.  På denne eiendommen er 26 hektar er beplantet med vindruer.
Jordsmonnet i Terra Remota er ren granitt. Dermed egner det seg veldig godt til noen av de klassisk franske variantene, som Syrah og Cabernet Sauvignon, med 6 hektar av hver og litt Chardonnay og Chinin Blanc. Dessuten finnes det 6 hektar Garnacha Tinto og samt noe Garnacha Blanco og Xarel·lo.

Vinhuset tar i mot besøk og arrangerer smakinger og picnic! Et tips til neste Barcelonatur?

Om vinen.
Vinen er produsert på druene Garnacha 30%, Cabernet Sauvignon 27% og Syrah 43%, den er lagret 12 måneder på franske fat. Den er økologisk/organisk og har 14.5% alkohol.

Vinen har en kompleks aroma av rød og mørk frukt, plommer, mørke bær, krydder, hint av vanilje og jordlige toner. Den er elegant og fruktig på smak, bløt men godt krydret, fin syre og gode tanniner. En kompleks og flott vin, deilig til ulike kjøttretter som grillmat, spareribs, kjøttgryter osv.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: