Mas Doix Les Crestes 2014

Mas Doix Les Crestes 2014 er nok en vin som er veldig interessant nå som vi trer inn i høstens lune kvelder, en liten kraftpakke fra Priorat i Spania!

Om vinhuset.
Vinhuset Mas Doix ligger i en landsby (Paboleda) ganske høyt til i Priorat, for de som ikke er lokalkjent i Spania er dette i Catalonia, litt sørvest for Barcelona. Det var Doix & Llagostera-familien som startet det i 1998, men dette var kun en formalitet da vinmakingen her har vært en tradisjon siden 1850. Det begynte som en drueproduksjon som sendte druer til et cooperativ, men er i dag en flott og selvstendig vinprodusent. Det lille familiedrevne vinhuset produserer i dag ca. 55.000 flasker i året, og vinmarkene ligger alle mellom 350-600 moh. mellom to mektige fjellkjeder.
Priorat er kjent for å være varmt, og det produseres kraftige og tunge viner i regionen, men vinmarkene til Mas Doix ligger slik til at de ligger noe kjøligere til, noe som kan gjøre vinene noe mer interessante.

Om vinen.
Vinen er produsert på Syrah 10%, Grenache 80% og Carignan 10%, vinstokkene er 15-50 år gamle og vinen har ligget 10 måneder på franske fat. Vinen kommer også i en ufiltrert 2015-årgang på vinmonopolet.

Vinen har en ung og fersk aroma av mørke bær, skogsbær, moden frukt, hint av krydder og fat. Den er fruktig med fin fruktsødme, fin syre, sitter godt og lenge i en lett strukturert utgang. Godt balansert, fast og fin men likevel rund og fruktig.
Denne går godt ti fete kjøttretter med lam, and, kraftige retter med storfe osv.
Det er på tide å oppdage Priorat om du ennå ikke har gjort det!

 

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: