Salwey Kaiserstuhl Spätburgunder 2015.

En av de spennende nyhetene i september er Salwey Spätburgunder Kaiserstuhl 2015, jeg har blitt utrolig glad i spätburgunder (eller tysk pinot noir om du vil) det siste året, så at det kommer flere på vinmonopolet syns jeg er utrolig bra!

Om produsenten.
Weingut Salwey kommer fra Oberrotweil som ligger i hjertet av Kaiserstühl-regionen i Baden. Og det er Baden er kan titte litt ekstra på hvis en er interessert i rødvin fra Tyskland, her er klimaet og jordsmonnet veldig flott til å dyrke Pinot Noir. Og det er nettopp den druen Konrad Salwey har valgt å fokusere på, sammen med et par andre varianter. Konrad er 3. generasjons vinmaker hos det familiedrevne vinhuset og har hatt full kontroll siden farens brå bortgang i 2011.
Han har jobbet for kjente produsenter i Burgund i mange år, så det er her han henter inspirasjon når han skal lage viner, han er uredd for å satse og prøve nye teknikker.
Boubaker ‘Sandi’ Bensadi er kjellermesteren hos Salwey, han har vært på laget i over 30 år og er en uvurderlig ressurs for Konrad.
I dag produserer de ca. 300.000 flasker vin i året, de har 25 hektar eiendom samt 26 hektar som de leier. De er også medlem av Verband der Deutschen Prädikatsweingüter (VDP).

Om vinen.
Det kommer to viner fra Salwey på vinmonopolet, i to forskjellige klasser. Den ene er Gutswein Kaiserstuhl Spätburgunder 2015 (dagens vin) og Spätburgunder Kirchberg GG 2015 som er en av deres «grand cru».
Vinen har 13% alkohol og har ligget 12 måneder på brukte fat.

Vinen har en nese med kjølige mørke bær, bringebær, kirsebær, krydder og hint av mineraler. Den er saftig med god frukt og syre, fin struktur med medium tanniner, lang og elegant utgang!
En vin som er smooth å drikke til retter med lyst kjøtt som kylling, kalkun, svin og kalv nå, men som også tåler noen år i kjelleren.

Jeg smakte også noen flere viner fra Salwey da jeg var på vinfestivalen SaarRieslingSommer i august, og jeg noterte meg at flere av de andre vinene var av høy kvalitet, rosèvinen og Weissburgunderen (gutswein) var elegante og fine, mens Henkenberg GG imponerte med både sin Weissburgunder, Grauburgunder og Spätburgunder (alle 2015).

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: