To tyske nyheter til!

Vi fortsetter i Tyskland litt til… Vi ser på Julia Bertram Ahrweiler Spätburgunder 2016 og Bernhard Huber Malterdinger Weisswein 2016!

Om produsenten.
Vinmaker Julia Bertram født og oppvokst i en vinfamilie den lille landsbyen Ahrweiler i Dernau, en del av Tysklands minste vinregioner Ahr. Hun fulgte sine formødres fotspor når det kom til yrkesvalg og i 2014 høstet hun sine første egne druer, det vakte oppsikt i en av de nordligste vinregionene i Tyskland! Ikke bare var hun en av de aller yngste vinmakerne i dalen, hun var også ferdig med sin innhøstning da de mer anerkjente Spätburgunder-produsentene skulle til å starte plukking av sine druer!
I 2017 tok hun over resten av vinmarkene fra sin mor og tante som var 4. generasjons vinmakere i Bertram familien. I 2012 hadde hun den gjeve tittelen «Tysklands vindronning», denne får man kun med mye kunnskap om tysk vin og god utstråling!
I dag eier hun til sammen 4,5 hektar med vinmark i Dernau, Sonnenberg, Trotzenberg, Rosenthal, Forstberg og Mönchberg. Hun har vært tro mot sin visjon om å forbedre vinmarkene og vinproduksjonen og fokuserer på de eldste vinplantene og beste vinmarkene.
Hun bruker bare brukte eikefat kjøpt av gode venner og årlig produksjon er ca. 2400 flasker.

Om vinen.
100% spätburgunder fra Ahr, mest Rosenthal-vinmarken men også noe Forstberg og litt Daubhaus (vinrankene er ca. 25 år gamle). Den har ligget 12 måneder på brukte fat og 2 måneder på stål. Vinen er ufiltrert og har 12% alkohol. Kun 750 flasker.

Vinen har en innbydende nese av mørke bær, kirsebær, jordbær, florale toner, lett krydrede toner og jordsmonn. Den er fruktig og strukturert på smak, god syre, integrert fat, lett mineralsk utgang. Godt balansert og saftig vin.
En spät av meget god kvalitet, denne er meget drikkbar nå, men tåler også en del år i kjelleren!

Om produsenten Bernhard Huber .
I 1987 tok Bernhard Huber og hans kone over vingården i Malterdingen fra Bernhards far. Alle druer på eiendommen hadde tidligere blitt solgt til kooperativer men Bernhards visjon var å vise hele verden hvor fantastisk bra spätburgunder kan smake og ikke minst vise høy kvalitet fra Baden.
På slutten av 90-tallet hadde Bernhards viner allerede blitt anerkjent som Tysklands aller beste rødviner.
Han jobbet hele tiden med sin visjon om lavere utbytter på plantene og høyere konsentrasjon i vinene. Det var landesorg i Baden da Bernhard brått døde i 2014.
Huber som produsent hadde lenge vært et flaggskip for tysk spätburgunder og ikke minst vært en inspirasjon til mange vinmakere i området hvor flere og flere så smått har begynt å lage sin egen vin og ikke bare dyrke frem egne druer.
Sønnen Julian Huber var akkurat ferdig med sin ønolog utdannelse og brukte mye av sin tid i lære hos produsenter. Det var knyttet stor usikkerhet til om Julian var klar til å ta over etter sin far.
Yquem Viehhauser har i alle år vært Bernahards Huber høyre hånd og sammen med Julian var de skjønt enige om at han måtte fortsette i lære før han kunne ta over roret av familiebedriften. I 4 år befant Julian seg mye i Burgund og Østerrike under lære hos flere kjente vinprodusenter.
Ikke bare driver han i dag familiebedriften med en svært stødig hånd, han har også endret mange prosesser i vinifikasjonen. De nye vinene viser en tydelig «Julian-signatur» som har imponert de fleste og har gitt Huber også gode fremtidsutsikter. De eier i dag 26 hektar med vinmark og produserer ca. 160 000 flasker i året.

Om vinen.
Vinen er produsert på 60% Weissburgunder (Pinot Blanc) og 40% Chardonnay, den er lagret 14 måneder på fat og er ufiltrert. 12.5% alkohol.

Vinen har en innbydende nese med god frukt, epler, tropisk frukt, sitrus, elegant hint av treverk. Den er rik på smak, konsentrert frukt, god syre, balansert fatpreg, lett strukturert utgang som sitter lenge i munnen. Minner noe om e hvit Burgund, men med et litt mer syrefriskt preg og en touch mineraler.
Kjempegod hvitvin, den koster ja – men det er den verdt!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: