Septembernyheter fra Berthier!

Jeg har tidligere skrevet om Sauvignon Blancen til Berthier, nå på septemberslippet (det kommer masse spennende her fremover, følg med!) kom det to nye; Berthier Muscadet og Berthier L’Instant Pinot Noir!

I 1983 etablerte Jean Marie Berthier seg i landsbyen Sainte-Gemme-en i Sancerre hvor han sammen med sin kone bygget opp sin vinproduksjon, Domaine des Clairneaux fra bunnen av. I 1988 overtok han Montbenoit vinmarken i Coteaux du Glennois som hans far hadde arbeidet med i mange år.
I dag, 33 år senere er både Berthier og hans to sønner involvert i driften av ca 19 hektar med vinmarker som de med omsorg og engasjement tar godt vare på for å kunne produsere enestående kvalitetsviner tuftet på de samme krav; kunnskap, intuisjon, følelser og tradisjon.

Begge vinene er fra Loire, og selv om regionen er mest kjent for hvitvin produseres det også en del rødvin, som dagens Pinot Noir!
Vinen har en aroma av mørke bær, ganske klassisk «kjølig-pinot» lukt, krydder, pepper og urter. Rund i kantene men temmelig frisk i tillegg, god syre og struktur, fin frukt og lang og tørr utgang.

Muscadeten har ligget noen måneder på bunnfall, herav «sur lie» i navnet og druen er Melon de Bourgogne. Den har en innbydende aroma av gul frukt, honningmelon, modne steinfrukter, florale toner og sitrus. Den er rund og behagelig i munnen, god syre og frukt. Lett sødmefull men godt balansert, en vin det er lett å like!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: