Rosènyheter.

I dag ser vi på to rosènyheter som kom på fredag, det er heldigvis ikke sånn at rosèvin kun er sommervin mer! Her i huset er det fast med rosèvin til helstekt kylling, til laks som ikke er asiatisk, salater med rosa kjøtt, svin osv. året rundt. Vi ser på de to flotte franskmennene fra Pey Blanc!

Om produsenten.
Domaine Pey Blanc er en familiedrevet vingård som ligger i Aix-en-Provence. Det er Gabriel Guisano som er vinmaker og styrer over disse 30 hektarene med vinmark. De produserer vanlige druer for området, som Grenache, Cinsault, Syrah, Cabernet… Og de har en naturlig tilnærming til vinmakingen. Området består av leire og kalkstein, klimaet er selvfølgelig middelhavsklima med en del mistralvind.

Om vinene.
Pey Blanc Les Cyprés 2018 er produsert på 40% Grenache, 25% Cinsault, 20% Syrah og 15% Cabernet Sauvignon. 12% alkohol og ca. et halvt gram sukker per liter.
Vinen har en deilig og fruktig aroma, røde bær, hvit steinfrukt, litt krydder og sitrus. Den har en god fruktighet og fylde, god syre og sitter godt og lenge med god frukt. Imponerende konsentrasjon, meget godt kjøp!

Pey Blanc Pluriel 2018 er produsert på 54% Grenache og 46% Syrah, den har 13% alkohol og under et halvt gram sukker.
Vinen har et godt fruktpreg på nesen med tropisk frukt, hvit steinfrukt, sitrus og røde bær. Den er bløt og rund i munnen med god struktur og syre, kompleks frukt og en lang og fin ettersmak gjør også denne et flott kjøp!

Provence kan være kjedelig, det er ikke saken med disse to! God karakter og personlighet, samt flotte matviner!

Produktene er tilsendt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: