En tinto og en rosado!

To nye viner fra septemberslippet i dag, fra flotte Rioja! Vi ser på Sierra Cantabria Rosado 2018 og Sierra Cantabria Garnacha 2016!

Om vinhuset.
Viñedos y Bodegas Sierra Cantabria ble grunnlagt i 1957 av Guillermo Eguren, i en landsby kalt San Vincente de la Sonsierra. Byen er oppkalt etter skytshelgenen til druedyrkerne og er i stor grad preget av vinproduksjon!
Egurenfamilien var ikke nybegynnere da de startet dette vinhuset, Sierra Cantabria er nemlig ett av seks vinhus og familiens historie strekker seg helt tilbake til 1870. De ulike vinhusene har hver sin unike stil, men alle i tråd med Egurenfamiliens respekt for naturen og gamle og lokale tradisjoner.
Vinmarkene til vinhuset ligger i RIoja Alavesa, godt klemt mellom fjellkjeden Cantabria i nord og elven Ebro i sør. Vinmarkene ligger ganske høyt, opptil ca. 600 moh. og det ryktes at enkelte drueinnhøstinger har blitt gjort i snøen!

Om vinene.
Rosado er produsert på 60% viura, 30% garnacha, 10% tempranillo, alle økologiske, og den har 13% alkohol. Den har fått flere imponerende poeng fra anerkjente vinanmeldere, som f.eks. 92 poeng hos Wine Advocate.
Vinen har et delikat og innbydende bærpreg, florale toner, urter, sitrus og krydder. Den er fruktig med god syre og konsentrasjon, lett urtepreg. Lang ettersmak.
En meget god rosèvin, godt kjøp!

Garnacha er som navnet tilsier produsert på 100% Garnacha, vinmarkene er relativt gamle og er plantet i 1927! Den er lagret 12.5 måneder på franske fat, hvorav 15% er nye. Også  denne har fått 91 poeng av Wine Advocate. 15% alkohol.
Vinen har er intens og innbydende nese, røde bær og mørk frukt, fint krydder og hint av fat. Den er fruktig med god syre, moden frukt, krydder og en fin struktur. Elegant og lang ettersmak.
Deilig kjøttvin!

To strukturerte og fine nyheter fra Rioja, jeg syns det  er en del kult som kommer fra dette området for tiden!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: