Welmoed Shiraz Pinotage Grenache BiB

Welmoed Shiraz Pinotage Grenache 2018 er en av de spennende nyhetene på vinmonopolet denne måneden, den kommer i en 2,25 l boks, noe som tilsvarer 3 flasker. Og siden har smakt litt fra vinhuset før var jeg veldig spent på å smake denne, de har generelt hatt et meget god kvalitet/prisforhold til nå.

Om vinhuset.
Vinhuset Welmoed ligger i pittoreske Stellenbosch i Sør-Afrika og er en av de eldste vingårdene i området, datert helt tilbake til 1690! Det var Simon van der Stel, guvernøren av Kapp, som flyttet til gården og med sin vininteresse gjorde området om til vinproduksjon. Det skulle han gjøre rett i, regionen er perfekt til å produsere vindruer av høy kvalitet med sitt gode middelhavsklima.
«Selvfølgelig ønsker man anerkjennelse for kvaliteten på sitt arbeid og beviset for dette er trolig å vinne noen få utmerkelser underveis, men helt ærlig så liker jeg bare å lage gode kvalitetsviner som alltid overleverer og kan nytes av alle»
-Vinmaker Bernard Claassen.
Claassen har vært vinmaker hos Welmoed i 12 år og setter stor pris på å jobbe hos et vinhus med så sterke og gamle vinmakingstradisjoner.

Om vinen.
Cabernet Sauvignon er den mest plantede rødvinsdruen i området, etterfulgt av Shiraz og Pinotage. Den nye rødvinen fra Welmoed er en blend av tre druer: Shiraz 40 %, Pinotage 40 % og Grenache 20 %. Den har 14% alkohol.

Vinen har en fruktig nese med modne mørke bær, solbær, skogsbær, hint av krydder. Den er fruktig og bløt på smak, fin syre, lett struktur og en lang og krydret utgang.
Meget flott BiB! Deilig til retter med lyst kjøtt, italienske tomatbaserte retter, kalv og svin.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: