Cortese Nostru Nerello Mascalese 2017

Vi skal ikke bare se på nyheter i september, det er mange andre viner som ikke er nye som også er supre nå som høsten har tatt grep! For eksempel italienske Cortese Nostru Nerello Mascalese 2017!

Om vinhuset.
Azienda Agricola Cortese er lokalisert i Vittoria på Sicilia. Da ekteparet Marina og Stefano Girelli tok over vinmarkene i 2016, var vinrankene i en forferdelig tilstand, de hadde vært misligholdt i over ti år.
Den første tanken var å replante vingården i sin helhet, men siden det bare var noen få uker til innhøstingen, ble det bestemt å gjøre noe øyeblikkelig vedlikeholdsarbeid i vingården.
Etterhvert som de ble kjent med eiendommen, forstod de at disse gamle vinmarkene hadde noen helt unike kloner og at de modne druene virkelig var helt enestående, til tross for vinmarkens tilstand. Så etter noen ukers intens aktivitet, ble innhøstingen startet tredje uken i august 2016.
Med dette utgangspunktet ønsker ekteparet å produsere viner så naturlig som mulig med økologiske druer, og lage typeriktige kvalitetsviner etter gamle sicilianske tradisjoner.
Med tradisjon som inspirasjon har de tatt i bruk gamle vinfremstillingsteknikker som gjæring i terrakotta, noe som muliggjør skallkontakt i særdeles lang tid.
De praktiserer også gjæring i åpne fat, som betyr at de kan lage små produksjoner av gangen – en slags mikrofermentering.

Om vinen.
Navnet Nerello Mascalese kommer fra Mascali, en liten landsby ved foten av Etna-fjellet. (Vinprodusenter har nylig brakt Nerello Mascalese tilbake til produksjon, ikke bare på bakkene av Etna, men også i andre deler av Sicilia.)
Druene til denne vinen har vært dyrket ca. 400 meter over havet, den har ligget 6-8 måneder på bunnfall og har hatt videre 3 måneder på flaske før salg. Den er økologisk sertifisert.

Vinen har en innbydende og fruktig aroma, den lukter Sicilia for de som har vært der, mørke bær, blåbær, krydder, urter, hint av lyng. Den er fruktig på smak, saftig med god syre, sitter tørt og lenge. En flott matvin med et godt bærpreg!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: