To nye fra Famiglia Marrone.

I dag ser vi på to nyheter fra Famiglia Marrone, et vinhus jeg faktisk har besøkt, det kan du lese om her! Famiglia Marrone Favorita Langhe 2018 og Famiglia Marrone Dolcetto d’Alba 2018!

Om produsenten.
Vinhusets historie begynte med Pietro Marrone, født i 1887, han jobbet på familiens vingård og gjorde noe som var revolusjonerende på den tiden: han satset på kvalitet over kvantitet. Dette var spesielt på denne tiden hvor man både brukte vin som næringsmiddel i en viss grad samt økonomien ikke var spesielt bra.
Sønnen Carlo, født i 1924, begynte også å jobbe på familievingården i farens fotspor. Men andre verdenskrig gjorde at han og søsknene hans måtte holde seg unna bransjen i flere år. Etter hvert kunne de igjen satse på vinproduksjon, og de jobbet hardt for å forbedre vinkvaliteten nok en gang. En av de nye vinene de kreerte, «Pichemej», er en vin som fortsatt eksisterer, den skal vi se nærmere på. Neste generasjon, Carlos sønn Gian Piero Marrone født i 1955, satset også på familievingården.
Hans store interesse var å plante hvite lokale druer, i tillegg til de «vanlige» røde (Nebbiolo, Barbera og Dolcetto). Og det er det fortsatt. Per i dag produserer de de hvite druene Favorita, Arneis, Chardonnay, Viognier, Sauvigon Blanc og Moscato d`Asti.
Gian er fortsatt tilstede i kulissene, selv om det nå er fjerde generasjon, de tre søstrene Serena, Denise og Valentina som driver det etter hvert så kjente vinhuset i Annunziata.

Om vinene.
Favorita Langhe er som navnet tilsier produsert på druen Favorita, den har ligget 5 måneder på bunnfall og har 13.5% alkohol. 6.7 g sukker.

Vinen har en frisk og fruktig nese, epler, hvit steinfrukt, sitrus, florale toner og hint av urter. Den er frisk med preg av fersk frukt på smak, god  syre og en ettersmak som sitter godt med fin tørrhet.
Deilig som aperitif og til lette sjømatsretter, gjerne røkelaks eller annen fisk.

Dolcetto d`Alba er produsert på 100% dolcetto, den har ligget 4 måneder på bunnfall. 13.5 % alkohol og 2.4 g sukker.

Vinen har en fruktig nese, mye bærpreg, kirsebær, rød frukt, hint av urter. Den er tørr, rund men fin struktur, godt balansert. Saftig og fin Dolcetto! Digg til lettere italienske retter.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: