Ken Forrester Pinotage

Vi har egentlig sett litt lite på BiB`er i høst, da tenker jeg det er passende med Ken Forrester Pinotage! Det Sør-Afrikanske vinhuset er relativt nytt i Norge men det har derimot en lang historie i opprinnelseslandet.
Den originale vingården ble grunnlagt så tidlig som 10 år etter Stellenbosh og kan i dag fremvise prisvinnende viner.


(Endene på bib`en er inspirert av endene som går i vinmarkene og spiser insekter, Ken Forrester driver nemlig bærekraftig og bruker ikke pesticider)

Om produsenten.
I 1689 ble vingården Zandberg grunnlagt som en av de eldste i Cape. Den ble først eid av guvernør Simon van der Stel men soldaten Frederick Botha fikk gården etter å ha fullført kontrakten sin og blitt en fri borger.
Frederick var en fargerik karakter som visstnok er forfaderen til den nåværende presidentfamilien, han fikk 8 barn – utenfor ekteskap og han og elskerinnen bodde på Mauritsius i 10 år i eksil.
Han plantet sine første vinmarker på vingården i 1694 og bygde de første bygningene.
I 1833 kom den tyske familien Scholtz på banen, de forandret navnet på gården til Scholtzenhof og produserte vin her i over 100 år.

Etter Scholtzfamilien hadde gården flere eiere, på tidlig 1990-tall i forbindelse med bråket rundt Mandela klarte ikke de nåværende eierne og drive med vindyrking mer.
I 1993 kom Ken Forrester til redningen da gården ble lagt ut på auksjon, han hadde bakgrunn innen hotellindustrien men var klar for å satse på vinmaking med sin lille familie i en periode mange andre hvite rømte fra regionen.
De replantet vinstokker og renoverte vingården, i 1994 produserte de de første vinene under eget navn.
Snart vant Forrester priser for sine utmerkede chenin blanc viner, med god hjelp fra topp-vinmakeren Martin Meinert.
De har vært representert ved mange store eventer, inkludert åpningen av det skotske parliment og Nelson Mandelas 85-årsdag.

Vingården er i dag på ca. 50 hektar (+ 100 ha som de leier).
Vinmarkene ligger i skyggen av Helderbergfjellene og har et flott klima for vindyrking, dette gjør de med fokus på miljøvennlig produksjon. De har også som en del andre i regionen fokus på en god arbeidssituasjon for arbeiderne, og siden de gjør det meste for hånd har de også mange ansatte.
De produserer Chenin Blanc, Pinotage, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot, Grenache, Mourvedre, Cabernet Franc og Petit Verdot.

Om vinen.
Den er produsert på 100% Pinotage, er fermentert med Champagegjær og har 13.5% alkohol. Den er i tillegg rykende fersk, den ble tappet kun for noen få uker siden i starten av måneden.
(Det er også samme vin som på flasken, i tilfelle du vil prøvesmake en før du kjøper 3l.)

Vinen har en ung og frisk aroma, deilige bærtoner med solbær, kirsebær, plommer og jordbær, florale toner og krydder. Den er saftig og bløt på smak, har godt integrerte tanniner, god syre og en veldig fin, ung fruktighet. En lang og krydret ettersmak gir den en god balanse.
Meget godt kjøp.
Drikk til tapas, lette kjøttretter og ost.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: