Laroche Chablis 2018

Høst er ikke bare rødvinstid, det er jo for eksempel også skalldyrssesong, så vi må e på noen fine hvitviner også! Laroche Chablis 2018 er en klassiker!

Om produsenten.
Eventyret startet allerede i 1850 for Domaine Laroche og er sterkt knyttet til områdets historie. Hovedkontoret ligger i ”Obédiencerie of Chablis” som er et gammelt kloster hvor levningene etter helgenen St. Martin ble holdt skjult i et helt tiår i Middelalderen. Munkene lagde vin her og historien lever i veggene i det gamle presserommet som brukes den dag i dag til spesielle anledninger. De gamle kjellerne er fremdeles i bruk for lagring av husets toppviner.

Gwenäel Laroche, også kjent som den sprudlende Madame Laroche, har snart viet 30 år av sitt liv til de syrefriske hvitvinene fra Chablis. Hun er Domaine Laroche sin ambassadør og er ofte å se på tilstelninger i Norge.

Laroche eier 90 hektar fordelt på de beste områdene i Chablis, både på Grand Cru-åsen samt i Premier Cru vinmarkene. Gregory Viennois er hovedansvarlig for markene og produksjonen av vinene. Hos Laroche er filosofien enkel: gi hver arbeider i vinmarken ansvar for et avgrenset område eller plott.
Dette blir vedkommendes egen ”baby”, og da alt arbeidet i vinmarkene foregår for hånd så vil hvert plott ha jevnlig tilsyn av samme person fra gang til gang. Slik får den ansatte et forhold til sitt område og kjenner hver eneste vinstokk ut og inn, og vil igjen sørge for optimal omsorg for hver av disse.
Filosofien har vist seg genial og i dag er gjengen i vinmarkene en tett sammensveiset gruppe som har fulgt Laroche i mange år. Til og med andre generasjon er å finne i markene.

Om vinen.
Chablis er som kjent viner produsert på Chardonnaydruen, druen som elsker å etterligne jordsmonn. Det gjør den selvfølgelig også i Burgund hvor Chablis kommer fra, Chablis er den nordligste kommunen i Burgund.
Kimeridge og Portland kalk er forsteinet fossiler fra Urtiden og det er dette jordsmonnet Chardonnayen vokser på her, tenk litt på jordsmonn neste gang du smaker en chablis (og Chardonay generelt for den del).
Altså 100% Chardonnay i denne vinen, ingen fatlagring og 12 % alkohol. Under 3 gram sukker.
En liten funfact er at Laroche var de første som begynte innhøstingen i fjor, 2018 var varmt og tørt og innhøstingen startet rekordtidlig!

Vinen har en frisk og fruktig nese med modne epler, sitrus, hint av urter og mineraler. Den er fruktig med et godt og friskt anslag på smak, rene og pene epletoner, god syre og en lang og lett mineralsk utgang. Godt konsentrert og fin vin, denne tåler også noen år i kjelleren. En klassiker til skalldyr, reker, fisk og aperitiff. Prøv også til camembert og brieost.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: