Cazes Roller

Jeg må si at jeg syns designet på Cazes Roller var veldig innbydende, her har de virkelig lyktes med et flott design på en biodynamisk pouch! Vi skal selvfølgelig også se på innholdet:

Om produsenten.
Hvis du besøker vinmarkene til Cazes møter du kanskje en ornitolog eller to som kan fortelle historien om «Rollier», som er en vakker, liten fransk fugl. Den var på vei til å dø ut, men etter at Cazes la om til Biodynamisk vitikultur, ble vinmarkene attraktive for Rollier og den lokale ornitolog-foreningen satte opp egnede fuglekasser i vinmarkene. Nå er bestanden bærekraftig. Dette ga inspirasjon til å lage et produkt tilegnet den lille fuglen. På engelsk heter fuglen Roller.
Domaine Cazes har produsert vin siden 1895 i Rivesaltes i Roussillon, i hjertet av regionen Catalonia. Cazes er familieeid og drives etter biodynamiske prinsipper, i dag er vinhuset Frankrikes største biodynamiske vingård og anerkjent som en av de beste.
Historien til vinhuset skal jeg komme tilbake til, vi skal nemlig se på enda en vin fra samme vinhus senere i høst.

Om vinen.
Druene er 70% Muscat og 30 % Viognier fra Cazes` egne vinmarker, som har vært drevet Biodynamisk i over 20 år. For å skape mer dybde/dynamikk i vinen er muscat-druene høstet på flere tidspunkt. Gjæring på ståltank, ikke filtrert og satt med bentonitt (så dette er også en veganvennlig vin).

Vinen har en aromatisk og floral nese med et lett krydderpreg, epler og sitrus. Den er fyldig og fruktig, har en godt balanserende syre, fint fruktpreg og sitter relativt lenge i munnen. En flott posevin, super alene og til fisk og sjømat.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: