Berneroy XO

annonselenke

Vi må se på litt brennevin i høst også, og calvados er en type jeg har blitt veldig glad i etter en tur til Normandie i fjor! Berneroy XO er en nyhet på vinmonopolet!

Om produsenten.
Calvados Berneroy har laget Calvados av høy kvalitet siden begynnelsen av 1900-tallet. Over 180 tradisjonelle eplesorter til produksjon av cider er plantet i det frodige landskapet i Normandie. Hos Berneroy starter innhøstingen av eplene i midten av september og avsluttes i november. Etter at eplene har blitt vasket og presset får mosten gjære spontant med stedegen gjær og deretter blir mosten destillert på tradisjonelt vis i destilleringsapperatet coffey still. Det er denne metoden å destillere på som gjør at deres stil kan oppleves som fruktigere, aromatisk og med en sjarmerende rustikk karakter, enn andre typer Calvados. Det ferdige destillatet får så lagre på Franske eikefat ut i fra hvilken type Calvados som skal tappes, men loven sier at alle typer Calvados må lagre i minimum to år. Alle av Berneroys Calvados lagres på gamle eikefat for å beholde fruktigheten og den aromatiske profilen som har blitt deres kjennetegn. I juli 2019 kjøpte nordmannen Per-Christian Trønnes Sørlie merket Berneroy. Samtidig inngikk han et samarbeid med en produsent som sørger for tapping og lagring av brennevinet. Berneroy distribueres i dag til over 30 land rundt i verden og selv er heller ikke Sørlie noen nykommer på brennevinsmarkedet. Fra før av er han blant annet gründer og eier av Soerlie Cognac, Cognac Planat og Tronnes.


(Jeg bruker disse glassene til å smake på brennevin og kan på det sterkeste anbefale de!)

Om produktet.
XO er den ypperste betegnelsen og betyr av Calvadosen har vært minimum seks år på fat, den er den eldste Calvadosen produsenten lager. Den har 40% alkohol og 7 g sukker.

Den har en aroma av modne epler, gul pære, sitrus, karamell, fat. Den er rund, rik på smak, smaken følger nesen med et lett krydret preg. Sitter veldig godt og har en lang utgang.
Deilig som avec, men også nok friskhet til å takle dessertost og friske desserter med karamell.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: