To Beaujolaisnyheter!

Produsenten Henry Fessy slapp nylig en rekke nyheter på vinmonopolet, jeg har smakt to av de: Henry Fessy Beaujolais 2018 og Henry Fessy Fleurie 2017!

Om produsenten.
Selv om vinhuset er nytt i Norge er det ikke nytt i seg selv, Fessyfamilien har produsert vin i hjertet av Brouilly-appellasjonen siden 1888. Det begynte med at den reisende selgeren Jean Pelissier slo seg sammen med svigersønnen Henri Fessy og kjøpte en eiendom med vinmarker, og så gikk no dagan slik de ofte gjør hos vinhus, og noen generasjoner senere var vinhuset både større og suksessfullt. Henry and Serges Fessy, barnebarna til grunnleggerne var kjent for sine fyldige mustasjer og briller, de syns derfor det var moro å inkludere det i logoen deres. I 2008 ble vinhuset kjøpt opp av det kjente selskapet Maison Louis Latour fra Burgund, som en utvidet eiendom i denne vinregionen, de kjøpte også flere vinmarker til Fessy i de ulike Beaujolais Cru`ene.
Tross nye eiere fortsetter vinhuset stilen de hadde, med blant annet null karbonmaserering av vinene. De har også som mål å ha en kvalitetsvin i hver av regionens appellasjoner!

Om vinene.
Henry Fessy Beaujolais 2018 er «inngangsvinen» til vinhuset, det er den rimeligste og «letteste». Det er ofte på inngangsvinen at man kan dømme et vinhus, for om den er god så tilsier logikken at de som er litt dyrere er enda bedre!
Vinen har et friskt preg av rød frukt, mørke bær, kirsebær og et lett krydderpreg. Den er saftig og fruktig på smak, godt preg av røde bær, steinfrukt, god syre og en tørr og lang utgang. Fin Beaujolais!

Henry Fessy Fleurie 2017 (2018 på VP) er fra appellasjonen Fleurie hvor de har ca 5 hektar. Vinplantene er ca 50 år gamle.
Vinen har en fruktig og frisk nese med florale toner, rød frukt og bær, hint av krydder. Den er fruktig med fin fylde og syre, også her et pent bærpreg, sitter godt i munnen med litt urter og krydder i avslutningen.
Fin vin til retter med lyst kjøtt, som svin og kylling, gjerne med tyttebær til.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: