Tre fine New Zealandere!

Jeg drikker alt for lite vin fra New Zealand, gjør dere? Begynn med disse tre og dere vil føle akkurat det samme!

Om produsenten.
Yealands Estate dyrker i dag druer på mer enn 1000 hektar. Det meste av produksjonen er fra vinmarken The Seaview, som ligger i Awatere-området i Marlborough.
The Seaview har noen av de vanskeligste vekstforholdene i Marlborough, med mye sol og vind, kalde netter og lite regn. Dette gir druer som er mindre, med tykkere skall og intense fruktaromaer, noe som også gjenspeiles i vinen.
Ettersom vinmarken er kupert er den delt inn i 50 parseller som høstes separat etter når druene er modne. Produsenten mener at disse forskjellene gir et bredere smaksbilde, med innslag av alt fra pasjonsfrukt, til solbær og ferske urter.
Yealands Estate har stort fokus på at produksjonen skal være miljøvennlig. Det beiter sau mellom vinrankene; de sørger for naturlig gjødsling og fjerner ugress.
Filosofien er å påvirke miljøet minst mulig, og at det skal brukes økologiske materialer der det er mulig. Flaskene er laget av resirkulert glass, og kassene (papp) av 93 prosent resirkulert materiale. Kraften kommer fra vindmøller og solpanel, og produsenten er helt selvforsynt med strøm. Yealands innehar carboNZero-sertifisering.
Vinhuset ble i 2014 tildelt tittelen «New Zealand Wine Producer of the Year» under International Wine and Spirits Competition samt «The Green Company of the Year» av Drinks Business Green Awards.

Om vinene.
Yealands Estate Land Made Rosé 2018 er produsert på 98% Pinot Gris og 2% Merlot fra flere parseller i vinmarker i Awatere Valley og Wairau Valley i Marlborough. Dette er uvanlig druesammensetning for en rosévin. Den har 13% alkohol og 4 g sukker.
Vinen har en fruktig og frisk nese med mørke bær, solbær, florale hint og urter. Den er rund med god frukt på smak, karakteristisk urtepreg, saftige bær og en lag og fin ettersmak med hint av lakris. En spennende og smaksrik rosè.

Yealands Land Made Sauvignon Blanc 2018 er 100% Sauvignon Blanc fra vinmarken Seaview i Awatere Valley i Marlborough. Den har 12.5% alkohol og under 3 g sukker.
Vinen har en veldig aromatisk og frisk nese, gress, sitrus, urter, stikkelsbær, friske epler og hint av tropisk frukt. Smaken følger nesen og vinen er rund med et friskt anslag, lett bitt og god fylde. Sitter godt, en av de beste Sauvignon Blanc`ene jeg har smakt på lenge!

Yealands Land Made Pinot Noir 2018 er en ren Pinot Noir fra vinmarker i Awatere Valley og Wairau Valley i Marlborough. Mindre enn 10% av vinen lagres ni måneder på annengangsbrukte franske barriques – resten på ståltank. Deretter minimum én måneds modning på flaske. 13% alkohol og under 3 gram sukker.
Vinen har en intens og konsentrert nese, mørke bær, krydder, urter, pepper og lakris. Den er saftig og fruktig på smak, typeriktig preg av mørke bær, urter og krydder, god syre og fine tanniner, sitter godt og lenge.
Flott NZ pinot!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: