Jegerens Utvalgte

Med en hvitvin og en musserende vin i går må vi pense oss tilbake til skikkelig høstvin, det gjør vi med Jegerens Utvalgte!

Om produsenten.
Jeg går ikke så nøye inn på den Sør-Afrikanske produsenten her, det skal jeg nemlig gjøre senere i uka, jeg har nemlig smakt 3 utrolig flotte viner fra vinhuset som kommer i et eget innlegg…
Men hvorfor i all verden har en Sør-Afrikansk vin en norsk elg om står i Rusesettvatnet på Ørland som logo? Jo, importøren er nemlig en kameratgjeng som i utgangspunktet hadde jakt som fellesinteresse, i tillegg satte alle pris på et godt måltid med noe godt i glasset til etter en god dag på jakt…
De reflekterte over at de ofte kjøpte vin «etter utseende», altså etter etikett, og hadde både gode og dårlige opplevelser med dette. Tanken var da at å kombinere en gjenkjennelig etikett med god vin, ville være en «gave» for «enkle» mannfolk på jakt. Da halvparten oss var engasjert i oppdrett av utryddingstruede antiloper i Sør Afrika ble valget av produsentland enkelt.
Vingården Wildekrans ble kontaktet og smaksprøver ble sendt til Brekstad. Med god hjelp fra kjente kokker og vinkelnere falt valget på tre viner til første forsendelse som de fikk til Norge høsten 2016 (og det er disse vi ser nøyere på senere i uka).

Om vinen.
Druene i denne vinen er 100% Merlot, et valg jeg forstår veldig godt. Merlot gir jo ofte rene og fine viner som passer godt til kjøtt og er en drue de fleste liker. Vinen har 12.5% alkohol og 3 g sukker.

Vinen har en fin og fruktig nese med røde bær og mørk frukt, florale hint, fine krydder og jordsmonn. Den er fruktig med fin fylde, lett krydderpreg som ligger relativt lenge i munnen, god syre. En veldig versatil og fin BiB, ypperlig til alle typer kjøtt.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: