3 fra Wildekrans.

Dere leste kanskje om Jegervinen på mandag, da lovte jeg å skrive mer om vinhuset den kom fra samt 3 viner til… Vi ser på 3 fra Wildekrans!

Om produsenten.
Wildekrans Boutique Wine Estate er en 1000 hektar stor eiendom i Bot River Valley i Western Cape delen av Sør-Afrika. 70 hektar er plantet vinmark, både hvite og røde druer.
Gården har vært brukt til landbruk siden 1700-tallet, også vinproduksjon, men det var ikke før i 1982 at de første nåværende vinplantene her ble plantet, samtidig ble en ny vinkjeller bygd. Utover 90-tallet ble flere vinmarker plantet, men også flere frukttrær og en total renovasjon av bygningene på gården.
Det skal visstnok være utrolig flott å besøke denne naturskjønne gården, det kunne jeg gjerne tenke meg en gang, de har også rom til leie hvis man vil overnatte!

“All our wines are bottled on the Estate. We get one shot each year and we have complete control over the process. This means that only the very best quality wines are produced,” sier Braam Gericke, Head Viticulturist siden 2008.

Om vinene.
Jeg har smakt tre viner fra Estate-linjen, dette var den første de produserte, og sammen med jegervinen foreløpig de eneste som har funnet veien hit i nord.
Wildekrans Estate Sauvignon Blanc 2016 består av Sauvignon Blanc 85% og Sémillon 15%, den har vært noe på fat, «lightly oaked» som produsenten sier.
Vinen har en frisk og fruktig nese, grønne epler, stikkelsbær, gress, florale toner. Den er fruktig og rund på smak, syrefrisk men godt balansert, lett bitt i en lang utgang.
Flott Sauvignon fra SA!

Wildekrans Estate Pinotage 2015 er produsert på Pinotage og har ligget 18 måneder på franske fat.
Den har en meget innbydende og aromatisk nese, mørk, moden frukt, mørke bær, blåbær, litt tørket frukt, krydder og smør. Den er fruktig og godt konsentrert, rund med god syre, fine tanniner og en milelang ettersmak.
Dette er den beste Pinotagen jeg har smakt, uten tvil. Løp og kjøp!

Wildekrans Estate Shiraz 2014 har også ligget 18 måneder på franske fat og er en ren Shiraz.
Vinen har en nese med mørke bær, teblader, rød frukt, krydder og florale toner. Den er fruktig med god struktur, syren og tanninene sitter slik de skal, saftig bærpreg. Meget fin Shiraz.

Jeg syns produsenten er utrolig god, alle vinene har utrolig god kvalitet og prisene er det ingenting å utsette på. Håper vi ser mer av Wildekrans!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: