Ch. Haut-Moulin Vielles Vignes 2017

Jeg smakte Ch. Haut-Moulin Vielles Vignes 2017 i går og ble veldig positivt overrasket. Bordeaux til denne prisen kan gå begge veier, jeg pleier derfor å være veldig nøytral i forventningene mine når jeg skal smake, jeg pleier ikke å forgripe – men dette er et knallkjøp!

Om produsenten.
Château Haut-Moulin er en familieeid eiendom i Arsac, Côtes de Bordeaux (Blaye), som nå har dyrket vin i 4 generasjoner.
I dag er det Christophe Chapron som driver huset og deres 19 hektar vinmarker. Han la om til økologisk dyrking i 2011.
Jordsmonnet består av stein og sand, som gir en flott kombinasjon av struktur og eleganse, og vinplantene er 20-25 år gamle.

Om vinen.
Druene (90% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon) er økologisk dyrket og kommer fra stein- og sandholdig jordsmonn. Druene høstes maskinelt og maserasjon og gjæring finner sted på ståltanker. Lagring på store fat i 12 måneder. Den har 13% alkohol.

Viktig: gi vinen luft. Jeg dekanterte den 2 timer før den skulle drikkes, og den forandret seg en god del til det positive!

Den har en innbydende aroma av modne mørke bær, kirsebær, lett preg av jordsmonn, hint av urter og paprika. Etter lufting utvikler den et hint av vanilje og smørtoner, elegant. Den er fyldig med god frukt og har god syre, saftig og lett struktur, lang og tørr ettersmak.
Denne syns jeg var god alene, men også ypperlig til de fleste kjøttretter! Perfekt entry-level Bordeaux til en meget god pris.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: