Fire flotte italienere fra «Familien»!

Det høres litt mafiaaktig ut, men det er bare en positiv greie. Det med familien altså. Jeg har smakt to hvite og to røde fra Dal Cero familien!

Om produsenten.
I dag består «familien» av 3 vinhus; Tenuta di Corte Giacobbe, Dal Cero in Valpolicella og Tenuta Montecchiesi. Men historien om vinhuset starter i 1934 med grunnleggeren Augusto Dal Ceroog eiendommen han kjøpte i Verona. I kommunen Roncà kjøpte han en vinmark dominert av de to nærliggende vulkanene, med andre ord med et meget unikt jordsmonn.
Ikke bare var det vulkansk jord og sand, det var også j**lig bratt, heldigvis var ikke Augusto redd for hardt arbeid. Han plantet vinplanter på strategiske lokasjoner på eiendommer hvor han mente at plantene kom til å trives, å ventet på resultatene. Dessverre kom andre verdenskrig, og Augusto måtte forlate gården som soldat.
5 år etter kom han tilbake, han var i dårlig forfatning men like bestemt, han fortsatte der han slapp.
Når han jobbet i vinmarkene i årene som kom og gikk hadde han to gutter ved siden av seg, sønnene Dario og Giuseppe, og da Augusto døde fortsatte de to jobben. Ikke bare fortsatte de i farens fotspor, de var suksessfulle med det harde arbeidet å utvidet eiendommen.
På 80-tallet kjøpte de vinmarker i Toscana, de utvidet der, og i senere tid har de kjøpt eiendom nummer tre i Soave. Denne er det generasjon nr. 3 som driver.
Og det er her vi begynner når vi skal se på selve vinene!

Om vinene.
Dal Cero Soave 2017 kommer fra vinmarkene Corte Giacobbe, et veldig mineralrikt og vulkansk jordsmonn. Den er produsert på 100% Garganega og har 12.5% alkohol.
Jeg er glad jeg ikke leste om jordsmonnet før jeg smakte den, det er ofte at jeg ikke leser meg opp på viner før de smakes, som en «blindsmaking-light», det var derfor morsomt å finne ut at x-faktoren jeg luktet og smakte på denne vinen var vulkansk jordsmonn…
Vinen har en nese med gul frukt, honningmelon, florale toner urter, litt petro som går over i flint. Den er fruktig med god syre, kompleks, rett og slett en litt spenstig vin i munnen, lang og mineralsk utgang.
En veldig spennende Soave

Dal Cero Vermentino Chardonnay 2018 kommer fra Tenuta Montecchiesi i Toscana og består av Vermentino 60% og Chardonnay 40%. Den har vært fermentert i 3 uker på eikefat samt 3 md modning på ståltank på bunnfallet med ukentlig battonage.
Vinen har en intens og fruktig nese, veldig aromatisk med tropisk frukt, ananas, florale toner, gul frukt, honningmelon, sitrus og urter. Den er Rund med moden frukt på smak, tropiske toner, god syre, fint balansert med en lett mineralsk utgang. Flott sommervin!

Ten. Montecchiesi Sangiovese 2017 er en ren Sangiovesevin, den har ligget på ståltank ca. 8 måneder før salg.
Vinen har et preg av mørke bær på nesen, kirsebær og krydder. Den er typeriktig med medium+ fylde, mørke bær, god syre, et fint og saftig preg, lang og tørr utgang. Godt kjøp.

Ten. Montecchiesi Preziosaterra 2015 er produsert på Syrah 50% og Sangiovese 50%, den har ligget 6 måneder på franske fat etterfulgt av 6 måneder på flaske.
Vinen har en innbydende nese med røde bær og mørk frukt, modne toner av kirsebær, plommer og krydder. Den er rund og balansert i munnen, komplekse toner av frukt, krydder og fine tanniner i en lang utgang. Meget godt kjøp, super kjøttvin!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: