Petra Unger Ried Gaisberg Erste Lage Kremstal Reserve Riesling 2018

Petra Unger Ried Gaisberg Erste Lage Kremstal Reserve Riesling 2018 er en Østerisk nyhet på vinmonopolet som allerede har høstet en del lovord!

Om produsenten.
Det hele begynte som et hobbyprosjekt for Wolfgang Unger, Petra Ungers far, i 1964. Han kjøpte vinmarker i kommunen Furth ved siden av Göttweig i vinregionen Kremstal. I 1987 begynte han med vinproduksjonen for alvor. Dette gjør at Petra i dag har mange eldre vinmarker å høste fra, hun tok nemlig over vingården i 1999 da faren døde, da hadde hun allerede tatt vinmakingsutdannelse og hatt praksis i USA. I dag lager hun 15 ulike viner på vingården sin, hun har ca. 11 hektar vinmark og produserer ca. 80.000 flasker i året.
Petra har stor respekt for naturen og jobber i harmoni med den, det meste gjøres for hånd med naturlige produkter om det trengs og i kjelleren gjøres «minst mulig».

Om vinen.
Druen er selvfølgelig riesling. Den har ligget 8 måneder på stål med bunnfall, før den er tappet på ny tank med mindre bunnfall for videre 6 måneders lagring.

Vinen har en frisk og fruktig nese, moden frukt, steinfrukt, florale toner, sitrus og hint av mineraler. Den er konsentrert og fruktig på smak, rik moden frukt med godt balansert syre, kompleks smaker og den sitter godt og lenge. En meget flott vin som funker godt alene, men også til sjømat, asiatisk og lyst kjøtt. Godt kjøp!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: