Lethbridge Pinot Noir 2018

Jeg har smakt en del Shiraz fra Australia, men ikke pinot noir, jeg var derfor spent da jeg smakte Lethbridge Pinot Noir 2018!

Om produsenten.
Gutta som startet vinhuset Lethbridge var selvfølgelig inspirert av Burgund. Ray Nadeson, Maree Collis og Adrian Thomas var på 90-tallet opptatt med å bygge andre karrierer innen vitenskap og medisin, mens de sippet viner fra Burgund om kveldene, vininteressen utviklet seg etter hvert såpass at de begynte å se etter vinmarker til salgs… De fant marker, og begynte å plante. I 2003 tok de steget, Lethbridge Wines var et faktum!
«Winemaking is not really that different to science, both are creative and both involve 99% perspiration, 1% inspiration», sier Ray. De har derfor valgt å plante vinplantene sine rimelig teknisk i forhold til jordsmonn og andre klimatiske egenskaper.
Fokuset er å produsere naturlige viner med god balanse og et godt preg av terroir, som for øvrig er i Victoria, nærmere bestemt i Geelong-distriktet!

Om vinen.
Druen er naturligvis pinot noir, den er lagret på franske fat (50% nye) i 8 måneder i tillegg til amfora (den er også vinifisert i amfora) og har 13.5% alkohol.

Vinen har en ren og fin nese, røde bær, bringebær, litt jordsmonn, pepper, florale hint og fat. Den er saftig og fyldig i munnen, god fruktkarakter, fin syre og tanniner, og en lang og konsentrert utgang.
Utrolig spennende og god pinot noir, den koster ja – men det er den verd. I tillegg til å være svært drikkandes nå tåler den også en del år i kjelleren!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: