To Champagnenyheter.

Det er en stund siden vi så på Champagne, det trenger ikke være nyttår eller 17.mai for å nyte det altså. Det er for eksempel digg til fårikål! Besserat slapp nylig en haug med nye Champagner på vinmonopolet, vi ser på to av de: Besserat de Bellefon Champagne Cuvée Des Moines Bleu Brut og Besserat de Bellefon Triple B Brut Nature!

Om produsenten.
Besserat de Bellefon er ett av Champagnes eldste vinhus, det ble grunnlagt i Aÿ i 1843 av Edmond Besserat. I 1920 ble Besserat til Besserat de Bellefon da Edmond gifter seg med Yvonne Méric de Bellefon.
Vinhuset blir raskt en suksess, og de blir ikke mindre kjent av at den serveres på Moulin Rouge, Le Palais de l’Elysée samt kontrakten med Air France… Dette tyder på at de har tatt noen riktige valg opp igjennom årene, det har de også gjort med tanke på miljø!
I dag er Champagnehuset den største eieren av biovinmark i Champagne med hele 16 av 60 hektar vinmark, de har stort fokus på å produsere så rene viner som mulig.

«Cellar master is a profession of passion and sensitivity.
The cellar master must continue the work accomplished since the house was founded in 1843, like a priesthood» -Kjellermester i dag er Cédric Thiébault.

Om vinene.
Champagne Cuvée Des Moines Bleu Brut er en del av «simplicitè» linjen deres, den er produsert på Pinot Noir 20%, Chardonnay 30% og Pinot Meunier 50%.
Den har et ferskt og fint eplepreg, fruktig og et elegant preg av autolyse, kjeks og brødbakst på nesen. Vinen har god fylde, fint fruktpreg, godt balansert, lang og tørr utgang. En smakfull og god Champagne.

Bellefon Triple B Brut Nature er en del av «5th Element» linjen, en økologisk vin produsert på Chardonnay 10%, Pinot Noir 60% og Pinot Meunier 30%.
Vinen har et fint og rent preg av eple, den er fruktig med moden sitrus, hint av urter og elegante dufter av gjærbakst, hint av mineraler. Den er konsentrert på smak, kompleks, fruktig, veldig godt balansert lang og fin ettersmak. En veldig rik og god Champagne.

Få på din Frenchytude også, med disse utrolig flotte Champagnene!

Produktene er tilsendt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: