Diane de Belgrave 2012

Diane de Belgrave 2012 er fin Bordeuaxvin til høstkosen, den har både noen år på baken, koster ikke skjorta og er digg til retter med storfe, lam, vilt og ost.

Om produsenten.
Dourthe er en unik aktør i Bordeaux-markedet som gjennom utviklingen av egne brands har sikret Dourthe en sterk posisjon i markedet for generisk rød og hvit bordeaux på ulike kvalitetsnivåer. Selskapet har samtidig videreutviklet sin portefølje gjennom en rekke oppkjøp av og leieavtaler med et stort antall eiendommer i ulike deler av Bordeaux.
Dourthe startet opp i 1840 da Pierre Dourthe etablerte seg som vinhandler i Bordeaux. Fra den spede begynnelsen i 1840 og frem til i dag, har selskapet lykkes med å kombinere etableringen av sterke og kjente brands i Bordeauxmarkedet som Dourthe Nr 1, Grand Mayne og Essence de Dourthe . Samtidig har de etablert en portefølje av eiendommer ved kjøp og leasing, fordelt i ulike områder av Bordeaux-regionen. Disse er Ch. Belgrave, Ch. Le Bosque, Ch. La Garde, Ch. Grand Barrail Lamarzelle Figeac, Ch. Rahoul, Ch. Reysson, Ch. Haut Gros Caillou, Ch. Pey La Tour og Ch. De Ricaud. Totalt har Dourthe 500 hektar vinmark i Bordeaux.
Dourthes utvikling fra begynnelsen i 1840 og frem til i dag vitner om et sterk, kreativt og fremtidsrettet selskap.

Om vinen.
Château Belgrave ligger i Haut-Médoc-delen av Bordeaux. Vinen ble klassifisert som en av 18 Cinquièmes Crus (5.Cru) i den ofisielle 1855-klassifiseringen. Druesammensetningen er Petit Verdot 3%, Cabernet Sauvignon 32%, Cabernet Franc 5% og Merlot 60%, og vinen har ligget lagret 12-14 måneder på fat.

Vinen har en innbydende nese med moden frukt, røde bær, solbær, hint av fat og krydder. Den er rik på smak med godt balansert syre/sødme, god struktur i en lang ettersmak. Veldig fin 7-åring som fortsatt kan lagres noen år til, men drikkes godt nå. Godt kjøp!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: