Barton & Guestier Bordeaux Rouge

Jeg er så heldig at jeg har fått smakt en del Bordeaux i høst, både i det dyre, medium og billige sjiktet som vinen i dag. Barton & Guestier Bordeaux Rouge koster i dag 125 kr, nedsatt med 45 kroner fra september.

Om produsenten.
Barton & Guestier ble grunnlagt i 1725, noe som sier at de snart skal feire 300 årsdag. Det var iren Thomas Barton som i 1725 slo seg ned i Bordeaux og startet det som i dag er byens eldste, fortsatt opererende, vinhus. Barnebarnet Hugh teamet opp med franske Daniel Guestier og i 1802 ble de to offisielt partnere.
I dag er selskapet stort, de har vin fra Bordeaux, Loire Valley, Burgundy, Beaujolais, Rhône Valley, Languedoc, Gascony og Corsica og selges i over 130 land. Det er vel det som kan kalles en suksesshistorie?

Om vinen.
Vinen er produsert på Cabernet Sauvignon 40% og Merlot 60%, 13.5% alkohol.

Vinen har en nese med mørke bær, litt støv, jordsmonn og krydder. Den er saftig og fruktig, god syre, tørr finish med lette tanniner. En tørr og fin Bordeaux, greit at den var nedsatt i pris, for denne prisen er den verd. Hverdagsvin til kjøtt.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: