Roger Manceaux Cuvée de Réserve Brut

Noen mener kanskje at Champagne er sesongbasert, det er det ikke. Jovisst tar man en dyr Champagne på nyttårsaften og 17.mai, en årgangschampagne på bryllupsdagen eller bursdagen… Men det finnes også hverdagschampagne en kan poppe en tirsdag bare fordi en har lyst, eller det regner ute, eller du har hatt en lang dag på jobb. Hva med Roger Manceaux Cuvée de Réserve Brut?

Om produsenten.
Roger Manceaux er fjerde generasjons vinprodusent i Rilly-la Montagne i Montagne de Reims. Det ble opprettet i 1947 og drives i dag av Agnes og Patrick, barna til Roger.
Vinhuset består av 12 hektar vinmark, hovedsakelig i Premier Cru og Grand Cru, og dyrker de tre Champagnedruesortene: Pinot Meunier, Pinot Noir og Chardonnay, mens de respekterer tradisjonelle familieverdier. Vinmakingen deres er en god kombinasjon av gamle tradisjoner og moderne teknologi. De kaller seg «håndverkschampagnemakere» hvor de forsøker å gi hver eneste Champagne de produserer en egen følelse og stil og er medlem av Federation of Independent Vintners of France.

Om vinen.
Vinen har følgende druesammensetning: Pinot Noir 45%, Chardonnay 30%, Pinot Meunier 25%. Den har ligget 30 måneder på bunnfallet sitt og har 9.6 gram sukker per liter og 12% alkohol.

Vinen har en innbydende nese med moden frukt, gule epler, tropiske toner, autolyse og kjeks. Den er fyldig og har god mousse, god fruktighet, fin syre og har en lang og balansert smak. Modent fruktpreg. Smaker mye mer enn den koster, godt kjøp!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: