Ch. Ksara 2015

Ch. Ksara 2015 kommer fra Libanon, et land mange nå har fått opp øynene for vinmessig. Jeg hadde faktisk ikke smakt denne, så det var utrolig spennende, jeg ser også at vinhuset har kommet med en rekke andre nyheter på vinmonopolet, både i form av hvitvin og brennevin!

Om produsenten.
Libanon har lenge vært et vinproduserende land der rester etter vinplanten, så gamle som 5000 år har blitt oppdaget. Vingårdene er spredt over hele landet, men det mest kjente vinområdet er Bekaa-dalen.
Dalen ligger ca. 1000 meter over havet og har det optimale klima for dyrking av druer.
Eiendommen Ksara ble grunnlagt i 1857 av franske jesuittprester, og ligger i Bekaa-dalen, noen timer med bil fra Beirut.
En faktor som gir tydelige spor i vinenes karakter er de svale nettene. Her kan temperaturene krype opp mot 32 grader midt på dagen og være helt nede på 15 grader om natten. Dette gir en forlenget vekstsesong som i kombinasjon med høyden gir druene en stor rikdom, aroma og en uvanlig frisk syre.

Om vinen.
Druene (Merlot 30%, Petit Verdot 10% og Cabernet Sauvignon 60%) til vinen blir  plukket for hånd, deretter blir hver enkelt druetype gjæret separat. Når vinen har gjæret ferdig lar de vinen «hvile» i ca 3 uker før malolaktisk gjæring. Vinen ligger så på bunnfallet hele vinteren før den legges på fat i ca 12-14 mnd.

Vinen har en intens fruktaroma, modne mørke bær, solbær, plommer, komplekse krydder, lett fatpreg. Den er frisk og fruktig på smak, god syre og tanninstruktur, tørr og lang utgang. Den har en helt unik frukt kombinert med syre og tanniner, denne hadde jeg ikke tatt blindt. Veldig god og elegant rødvin. Denne tåler også en del år i kjelleren!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: