Valpantena Corvina 2018

Vi ser på en billig liten rakker fra Italia i dag som passer til hverdagskosen nå på høsten: Valpantena Corvina 2018!

Cantina Valpantena ble etablert i 1958 av flere druedyrkere som et cooperativ og har nå ca. 250 medlemmer som kultiverer totalt 750 hektar vinmark. Alle holder til i de klassifiserte opprinnelsesområdene i Veronas åssider. Disse medlemmene ble i juli 2003 på «Oleificio delle Colline Veronesi» spleiset sammen med 150 olivenoljeprodusenter, noe som igjen ga en ny giv for olje- og vinproduksjonen hos Valpantena. Produktene har oppnådd et høyt nivå takket være pasjon og hardt arbeid på alle nivåer i produksjonssyklusen, hvor ny teknologi og og innovasjon har vært en del av dette. Cantina Valpantena har også gleden av de aller beste druene og oliven levert av medlemmene i cooperativet. Cantina Valpantena har høstet flere utmerkelser som følge av arbeidet som er gjort i samarbeid med medlemmene.

Vinen er som navnet tilsier produsert på druen corvina, håndplukkede sådan, og de er også lagret en kort periode (tørket) for å gi en mer kompleks vin.

Vinen har en aroma av røde bær, lett saftig frukt, hint av vanilje og blomster. Den er bløt og lett sødmefull i munnen (dog ikke søt med sine 5 gram sukker), saftig frukt, helt grei syre og lette tanniner. Jeg vil bare understreke at denne vinen koster 104 kroner (!), hvor ofte drikker du så billig vin kjøpt i Norge?
Den er ikke superkompleks, men jeg syns den er helt super til prisen, du får mye vin for pengene her. Budsjett- eller hverdagsvin!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: