Ferraton Crozes-Hermitage Calendes 2017

Ferraton Crozes-Hermitage Calendes 2017 kom på vinmonopolet i august, og denne kan drikkes i hele høst og vinter til alle sesongens godbiter som elg, rein og annet vilt, storfe, lam og ost.

Om produsenten.
Jean Orëns Ferraton, grunnleggeren av vinhuset, var sønn av en vinprodusent. I 1946 grunnla han en egen vingård sammen med sin svigerfar Jean Reverdy, da også han var bitt av «vinbasillen».
Vingården ligger i Hermitage og Crôzes-Hermitage-appellasjonen. Sønnesønnen Michel Ferraton arvet igjen lidenskapen for vin av sin far og har videreutviklet eiendommen ved å utvide vingårdene.
I 1994 tok hans sønn Samuel over og har fortsatt i sine forfedres spor som vinmaker. Samuel Ferraton jobbet tidligere hos det kjente vinhuset Chapoutier hvor han tilegnet seg topp kunnskaper om moderne teknikker.
Dessverre ble Samuel utsatt for en stygg ulykke og sitter nå i rullestol. Dette gjorde hans arbeid i vinmarken vanskelig så han valgte å overlate vingården sin til det velkjente vinhuset Chapoutier, som han har gode relasjoner til.

Om vinen.
Syrahdruene kommer fra flere små vinmarker tilhørende vinhuset: 45% fra Les Bruyères, 25% fra Les Pichères, begge ligger ved Beaumont-Monteux, 25% fra Le Grand Courtil ved Mercurol, og 5% fra Larnage. Den er økologisk sertifisert og har 13% alkohol.

Vinen har en klassisk og fin aroma av røde bær, kirsebær, mørk frukt, krydder og hint av lakris. Den er saftig og leskende, god fylde og syre, krydret og fast utgang. Som nevnt en flott kjøttvin!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: