Tre miljøvennlige saker!

Selv om regjeringens statsbudsjett kanskje var en skuffelse for mange miljømessig denne måneden, så avslutter vi hvert fall oktober miljøvennlig her hos Vinhøna. Vi ser på Italienerne Barone Montalto Bianco Terre Siciliane Organic 2018 og nyhetene Barone Montalto Organic Rosso 2018 og Australske Elephant in the room Pinot Noir!

Om produsenten.
Barone Montalto ble etablert i 2000 av tre menn med en felles lidenskap for vin og det å lage vin; – Marco Martini, som er entreprenøren bak selskapet og med 10 års erfaring som vinmaker, samt brødrene Rosario og Paolo di Mario, opprinnelig fra Sicilia og vokst opp i en siciliansk vinfamilie i Santa Ninfa, i provinsen Trapani.
Montaltos viner kommer fra de fantastiske områdene Belice Valley, Agrigento og Noto, områder som er ideelt for dyrking av vindruer. Jordsmonnet er kalkholdig og vinrankene vokser i skråninger med mye sol og god drenering. Klassiske druetyper fra Sicilia benyttes, som for eksempel Nero d’Avola Rosato, Grecanico, Cataratto og Grillo. Men Montalto bruker også endel internasjonale druer, som Pinot Grigio, Viognier, Chardonnay og Sauvignon Blanc. Alle druetypene preges av det spesielle jordsmonnet og klimaet på Sicilia.

Om vinene.
Vinene kommer begge i pantbare PET-flasker.
Barone Montalto Bianco er produsert på druene Catarratto 80% og Pinot Grigio 20%, den er økologisk og har 12% alkohol. Vinen er fruktig og fin på nesen, gul frukt, noe parfymert, sitrus og hint av urter. Saftig og fruktig smak, noe lite syre men har flere lag med epler og grønne toner. Turvin!

Barone Montalto Rosso er produsert på Merlot 20% og Nero d’Avola 80%, økologisk og har 13.5% alkohol.
Vinen har en fin og fruktig nese med mørke bær, rød frukt, hint av urter. Den er bløt, lett å drikke, helt ok syre og en tørr utgang. Som den hvite er det en super turvin, god pris!

Elephant in the room Pinot Noir kommer i en miljøsmart emballasje, jeg kunne nok tenke meg at det var pant på den, men det kommer kanskje? Uansett et godt alternativ på tur, piknik osv.
Vinhuset Elephant in the room er et stort australsk selskap, de lager mye vin, visjonen er å lage god vin som er lett å drikke og lett å like.
Vinen har et fint fruktpreg, mørke bær, plommer og krydder på nesen. Den er fruktig og godt balansert, fin fruktsødme og en tørr utgang. Ingen superkompleks matvin, men det er heller ikke meningen, en såkalt «quaffer»!

Produktene er tilsendt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: