Calvet Beaujolais Village

Dette er en boksvin fra Burgund som jeg syns er et supert kjøp nå som det spises en del viltkjøtt: Calvet Beaujolais Village!
(Den er nå ute i litt freshere design enn den har hatt tidligere, med det samme deilige innholdet)

Pierre Calvet ble født i 1799 i Rhône-dalen, da han vokste opp lekte han ikke så mye med de jevnaldrende barna men hjalp faren i vinmarkene i stedet. I en alder av 19 år startet han Calvet-firmaet og begynte å reise rundt i hele Frankrike for å lære alt han kunne om vin. På en måte så er resten historie… Sønnen tar over i 1870, han utvider firmaet og gir det videre til sin sønn.
De utvikler seg videre mot dagens firma, de får nye eiere med mer ressurser, en brann brenner ned vineriet så de bygger nytt med moderne utstyr osv. Ikke ukjent historie for et vinhus.
I dag eies Calvet av Les Grands Chais de France, et firma med store ressurser til å produsere kvalitetsvin i det gamle vinhusets ånd. Hovedfokuset er Bordeaux, men de har også andre appellasjoner som Burgund, Loire, Alsace osv.

Dagens vin er en 100% Gamay, som navnet tilsier en Beaujolais Villages appellasjon. Den er tørr med under 1 gram sukker og 13% alkohol. Anbefalt til ulike kjøttretter med lyst kjøtt samt fisk.

Vinen har en frisk og fruktig nese, røde og mørke bær, hint av florale toner og urter. Den er ung og fersk på smak, fin syre og merkbare tanniner, god sødme og den sitter godt i munnen!
Matvennlig og fin vin, godt kjøp. Finnes på mange pol rundt om kring, sjekk «Vis butikker med varen på lager» funksjonen på Vinmonopolet.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: