Castelforte Amarone della Valpolicella 2015

Høst og vinter er amaronetid, en vin det er superdigg og kose seg med til en god film eller serie når mørket og kulden kryper nærmere. Castelforte Amarone della Valpolicella 2015 er et veldig prisvennlig alternativ!

Om produsenten.
Castelforte er en del av Cantine Riondo, og etablert i 1999 er det et relativt nytt selskap som spesialiserer seg på viner fra Verona, de er del av Collis Veneto Wine Group (etablert i 2008) som representerer over 15% av den totale vinproduksjonen i Veneto og 2 % i Italia. Her snakker vi 6000 hektar og 1800 ulike produsenter.
Castelforte er kronjuvelen til selskapet og har de flotteste premiumvinene de selger, navnet til vinhuset er oppkalt etter slottet i Monteforte.

Om vinen.
Vinen er produsert på druene Rondinella 25%, Molinara 10% og Corvina 65%, den har 15% alkohol og 6.7 gram sukker per liter.

Vinen har en fin nese med mørke bær, moden frukt, litt rosiner, mokka og hint av fat. Den er saftig med godt fruktpreg, følger nesen, relativt lang og tørr utgang. Fin hverdagsamarone! En del drikker amaroner (som ikke er så søte, slik som denne) til stofekjøtt, gryter osv., en del amaroneprodusenter sier at den bør nytes alene (meditasjonsvin) eller til god parmesan. Det får være opp til hver enkelt!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: