Tasca Regaleali Bianco 2018

Det er en fin liten perle fra Sicilia jeg har lyst til å vise dere nå, hvis dere ikke har besøkt den italienske øya enda så kan det anbefales, for både stedet, maten og vinen er fenomenal. Tasca Regaleali Bianco 2018 er rimelig ny på vinmonopolet og utfyller ut en liten kategori.

Om produsenten.
Tasca d`Almerita begynte allerede i 1830, da brødrene Lucio og Carmelo Mastrogavianni Tasca kjøpte eiendommen Regaleali, som den gangen het «Rahl Ali» (Alis hus).
Eiendommen ligger i byen Sclafani Bagni, sørøst for Palermo. Brødrene ønsket å drive eiendommen på en mer moderne måte og introduserte moderne jordbruksteknikker.
Mikroklimaet hos Regaleali er lite typisk for Sicilia, der vinmarkene for en stor del er lokalisert langs kyststripen.
Avstanden fra kysten kombinert med nærheten til fjellkjeden Madonie bidrar til å gi Regaliali-eiendommen et kontinentalt klima, preget av lite vind og nedbør, lav luftfuktighet og store temperaturforskjeller gjennom dag og natt, som kan variere med så mye som 20-23 °C.
Det gir perfekte forhold for langsom modning av druene samtidig som friskheten i druene bevares.
Det beplantede vinmarksarealet er på hele 382 hh og vinmarkene strekker seg fra 400 m og helt opp til 900 m.
Hele 25 grønne og røde druer er å finne i vinmarkene. I moderne tid har Tasca ekspandert og produserer i dag vin i fem ulike områder av Sicilia: Capofaro på Salina utenfor nordkysten av Sicilia, il Tascante på Etna, Whitaker i Mozia i provinsen Trapani og Sallier de La Tour i DOC Monreale.
Alle eiendommene er forskjellige, og produksjonen gjenspeiler de forskjellige eiendommenes egenart, mikroklima og druer.
I 2017 ble Tasca d’Almerita, som også var en av initiativtakerne til Viva for å fremme bærekraftig vitikultur i Italia, sertifisert Viva – SOStain.

Om vinen.
Vinen er en såkalt «estate wine» og har blitt produsert i minst 59 årganger, den har følgende druesammensetning: Catarratto 21%, Chardonnay 10%, Grecanico 31% og Inzolia 38%. Den har 12% alkohol og under 3 gram sukker. Legg også merke til den spesielle flasken.

Vinen har en frisk og fruktig nese med florale toner, gul frukt, gule epler, melon, litt krydder og sitrus. Den er rund med god syre, lett krydder og urtepreg, sitrus og sitter godt i munnen. En fin matvin!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: