Reyneke Syrah 2016

Jeg har smakt en del vin fra Sør-Afrika i høst, og det er tydelig at man bør følge med litt bedre der, for jammen kommer det en del god vin fra der nå! En av vinene jeg har smakt er Reyneke Syrah 2016!

Om produsenten.
Omlegging til biodynamisk jordbruk ble en stor suksess for det sør-afrikanske vinhuset Reyneke Wines. Mye av inspirasjonen hentet de fra filosofen Arne Næss. Mannen bak Reyneke Wines, Johan Reyneke, var nemlig svært inspirert av Arne Næss og Rudolf Steiners filosofi om naturlig jordbruk basert på hvordan mennesket, naturen og kosmos henger sammen.
Av alle tilnærminger til økologisk vinproduksjon, er den biodynamiske den mest ekstreme. Biodynamisk jordbruk tar det nemlig et hakk lenger, og vi ender opp med noe som nærmest er en religion. Her handler det ikke bare om å jobbe for full harmoni i jorden gjennom bruk av naturlig gjødsel, og fravær av kjemiske sprøytemidler. Biodynamikk innebærer også å være i balanse med universet. Alt fra såing, pløying, beskjæring og høsting styres av månens syklus og planetens bevegelser, som i oldtiden.
Reyneke gikk mot strømmen da han valgte å satse på biodynamiske viner. Nå går det hans vei, og satsingen har båret frukter.

I dag er Stellenbosch-produsenten Reyneke Wines anerkjent i flere land og har fått mye god omtale av vineksperter verden over.
I tillegg til vin, er vingården ettertraktet for kvaliteten på druene. Flere kjente vinprodusenter i Sør-Afrika kjøper i dag druer fra Reyneke.
Til tross for at skeptikerne er mange, er Reyneke hellig overbevist og er nå en av Sør-Afrikas fremste forkynnere av den biodynamiske ideologien. Han mener at vinstokkene praktisk talt er blitt resistente mot sykdommer, takket være en bærekraftig tilnærming. I tillegg hevder Johan Reyneke at kostnadene har blitt lavere og vinen bedre.
Eller som han sier selv: – Det er ikke snakk om å ofre kvalitet for å fremme biodynamiske prinsipper. Vi får kvalitet på grunn av dem.

Om vinen.
Vinen er en ren Syrah, den lagres i 16 måneder, dels på små, franske eikefat og dels på foudre. 13.5% alkohol.

Vinen har en intens nese av mørke bær, skogsbær, kirsebær, krydder, pepper og blomst. Den er konsentrert og fruktig på smak, godt krydret, fin syre, tanniner som sitter godt og lenge. Tørr og fin matvin, husk å gi den luft!
Digg til alle typer kjøttretter, tåler både fett og krydder!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: