Bonterra Chardonnay 2018.

I dag har jeg en organisk og økologisk godbit til dere fra mulighetenes land, Amerika, nærmere bestemt solfylte California! Og den er ute i kliss ny årgang!

I Mendocino County nær kysten i California ligger en vingård med fokus på naturen og miljøet, Bonterra dyrker alle sine vinmarker etter økologiske og biodynamiske prinsipper fordi de mener at det gir sunne, naturlig og deilige viner. På vinmonopolet selger de mange av Bonterras viner og som du sikkert ser så ligger de midt på treet prismessig, jeg vet mange vegrer seg litt for å bevege seg over 150 kroner men noen ganger er det smart å investere i noen tiere ekstra for å få en god smaksopplevelse, i dette tilfellet støtter du også vinmaking som er bra for miljøet og kroppen!

Bonterra Chardonnay 2018  blir delvis gjæret på eik, delvis på ståltank. Så blir 70% av vinen lagret på eikefat (15% på nye eikefat for å få et nydelig vaniljehint) i 8 måneder, dette gir vinen ekstra kompleksitet. Druesammensetningen er som følger: Viognier 2%, Roussanne 1%, Chardonnay 94%, Muscat 2% og Chenin Blanc 1%.

Aromaen er som nevnt kompleks, hint av vanilje, epler, litt pære og sitrus. Smaken er saftig, noe kremet og har toner av banan, tropisk frukt, honning og nøtter, godt balanserende syre og en lett varm og fin utgang. En utrolig flott Chardonnay, spesielt for oss fatelskere!

Produktet er tilsendt

En kommentar til «Bonterra Chardonnay 2018.»

  1. Tilbaketråkk: To nye fra Californiske Bonterra. – Vinhøna

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: