London Dry Gin – Fra Norge!

Annonselenker

Jeg var så heldig å få smake en fantastisk gin her om dagen, en London Dry Gin – fra Norge!


(Husk å bruke riktig glass for å få mest mulig ut av aromaopplevelsen, jeg bruker disse glassene til å smake på brennevin og kan på det sterkeste anbefale de!) 

«Det var ein gong ei grov som aldri fraus. Det krystallklare vatnet som sildra der har redda mangt eit reisfølgje langs vegen –  både folk og fe. Og når vinteren stal vatnet til bygdefolket, var det her dei sløkka tørsten. Grova stend der den dag i dag og folk kalla ho for Brennevinsgrova.»

Brennevinsgrova ligger i Sunnmøre, og historia er helt sann. Men det var ofte dyra som drakk av vannet, folka tok frem brennevinsflaska og varmet seg på den.

Destilleriet ble startet av Harald Strømmegjerdet i 2017, en vill idè i følge ham selv. Han gikk til innkjøp av tysk destilleringsutstyr, fikk ordnet papirene han trengte og begynte så sent som i år å produsere gin og akevitt. (akevitten ligger på modning)
Produksjonen foregår for det meste på småbruket Nymarka, i en ombygd garasje og med hjelp fra kjæreste, barn og onkelunger. Oppskriften på gin`en ble utviklet sammen med tyske Julia Nourney som har jobbet som spritkonsulent i 28 år over alt i verden og har en lang og bred erfaring på området.
Vannet til produksjonen kommer fra det lokale vannverket og er en blanding av smeltevann fra isbreer i Sunnmørsalpene og regnvann. Det er et «soft» vann og er med på å gi den fruktige smaken i gin`en. Andre lokale produkter er bringebær fra Valldal og tare fra Herøy.


(Longdrinkglasset finner du her)

Ginen har en spennende og unik aroma, man kjenner bringebæren både på nesen og i munnen, med et hint av tare og sjø, i kombinasjon med tradisjonelle gin-krydder som einebær og sitrus. På smak er den krydret og følger nesen, god og konsentrert.
Veldig spesiell og godt balansert gin, denne kan anbefales, og det gjør en stolt at det er et norsk produkt!
Deilig alene og i klassiske cocktails som gin&tonic.

Produktet er tilsendt i en halv flaske

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: