Icardi x 2

Icardi Pafoj Langhe Rosso og Icardi Rousori Dolcetto d’Alba kom susende inn på VP i september, og jeg har sett på de to økologiske italienerne!

Om vinhuset.
Vinhuset ble etablert i 1914, nær landsbyen Castiglione Tinella. Her ligger det idyllisk til mellom Langhe and Monferrato. Frem til midten av 60-tallet solgte de druene sine, men fant da ut at de ville forsøke å lage viner selv. I dag har de økt vinmarsarealet sitt til hele 75 hektar, ikke helt ubetydelig i Piemonteregionen hvor en halv hektar kan koste 1 million euro. De fokuserer på økologisk og biodynamisk vindyrking og har etter hvert blitt kjent for de miljøvennlige vinene sine. De har en spesiell stil med veldig fruktige og friske viner, alle like forskjellige som de forskjellige vinmarkene de kommer fra.
Jeg håper vi får se flere viner fra Icardi på markedet i fremtiden!

Om vinen.
Rousori er produsert på 100% Dolcetto, den har vært flaskemodnet 2 md før salg.
Vinen har en frisk og fruktig nese, fine røde bær, hint av blomster og krydder. Den er saftig og spenstig i munnen, godt balansert med røde bær og god syre, sitter godt og tørt. En god og matvennlig Dolcetto!

Pafoj er produsert på 100% nebbiolo, har ligget 8 måneder på fat pluss like lenge på flaske. 13.5% alkohol.Vinen har en rik og kompleks nese, innbydende toner av modne bær, mørk frukt, smør, krydder og vaniljefat. Den er fyldig og rik også på smak, god syre og balansen er på topp. Fin fruktighet og en lang og lett krydret utgang.
Dette tror jeg er en av de aller beste Langhe Rosso`ene jeg har smakt… Vel verd prisen og vel så det, meget godt kjøp!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: