Sierra de Toloño 2018

I dag ser vi på en elegant og moderne Rioja`ner, vi har fått sett på flere ulike viner fra regionen i høst, det er moro! Sierra de Toloño 2018: 

Om vinprodusenten.
Høyt oppe ved foten av fjellene Sierra de Toloño, i Rioja Alavesa, har den unge, spanske vinmakeren Sandra Bravo etablert seg. Vingårdene som hun høster fra er blant de høyest beliggende i Rioja, om lag 650 meter over havet. Hun har arbeidet med vin lenge og tilegnet seg kunnskap i Frankrike, Italia, USA og New Zealand. Hun tilbrakte sju år i Priorat før hun slo seg ned med egen vinproduksjon i Rioja Alavesa.
«Jeg er veldig opptatt av naturlig syrlighet. Sierra de Toloño omhandler friskhetens gave,» sier hun i et intervju på en vinblogg. Hun er en forholdsvis liten vinprodusent i Villabuena de Álava, men hun har allerede høstet mye hederlig omtale for sine viner.
Noen omtaler det som skjer i Rioja som en stille revolusjon: Nye vinmakere velger å gå nye veier. Vinene de lager har en lettere og mer fruktdrevet stil. Dette står i kontrast til det tradisjonelle eikepreget som mange forbinder med rødviner fra Rioja.

Om vinen.
Vinen er basert 100% på tempranillo, og gjæringen foregår i stål, betong og amfora. Vinen lagres i 6 måneder på franske eikefat.

Vinen har en ganske kompleks nese med mørke bær, kirsebær, plommer, krydder, urter og et hint av vanilje. Den er fyldig og fruktig på smak, god syre, lang og tørr utgang med integrert fat. En veldig elegant og fin vin, balansert.
Deilig til ulike kjøttretter med storfe, vilt og lam.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: