Ch. de Lacarelle Beaujolais-Villages

Ch. de Lacarelle Beaujolais-Villages var en ny vin for min del, årgangen var 2014 og jeg syns det var litt spennende å smake en Beaujolais med såpass alder.

Om produsenten.

Slottet Château de Lacarelle er et av de eldste i Beaujolais. Vinmarkene er på 138 hektar og befinner seg i åsene rundt byene St. Etienne des Oullières, St. Etienne de la Varenne og Arbuissonas i Beaujolais-distriktet nord for Lyon.
Opprinnelsen til slottet kan trekkes tilbake til 1750 da hertug Durieu de Lacarelle kjøpte kjernen i eiendommen, slottet Lacarelle. Siden da har slottet gått fra far til sønn.
Château de Lacarelle er en anerkjent kvalitetsprodusent. På vingården finnes 60 år gamle vinstokker som gir lavt utbytte samt et godt jordsmonn. Dette er to viktige faktorer som sikrer gode druer år etter år.
Bærekraftig produksjon er et bærende prinsipp for Château de Lacarelle: Kun bruk av naturlig gjødsel, fokus på naturlige midler i stedet for kjemisk sprøyting, minimering av erosjon og rensing av brukt vann er bare noen av de økologiske virkemidlene som kjennetegner deres produksjon.

Om vinen.
Vinen er produsert på Gamay, den har 12.5% alkohol og er økologisk sertifisert.
Den har et fint preg av røde bær og mørk frukt, urter, krydder, pepper, grønne toner. Den er bløt, rund på smak, godt balansert med et saftig preg. På en måte lett og ledig, men med en elegant tyngde. God!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: