Matthias Gaul Pinot Noir 2017

Jeg har sikkert sagt det før, men jeg er mektig imponert over tyske pinot noirer, det har virkelig seilet frem som en av mine favoritter av type vin de siste årene. Matthias Gaul Pinot Noir 2017 var en premiere for meg for en liten stund siden.

Om produsenten.
Matthias Gaul er en av Tysklands store vintalenter i moderne tid. Helt siden 1996 har tredje generasjon Matthias Gaul drevet den familieeide vingården i den nordlige delen av Phalz i Asselheim. Han har 35 hektar og produserer ca 300 000 flasker årlig. Jordsmonnet består av kalk, leire med store og små steiner. Dette er med på å gi fruktige og mineralske viner. Alt arbeid i vinmarkene foregår manuelt for hånd, og hans motto er «Wir lassen unseren Trauben Zeit» – «Vi gir våre druer tid» . Vinmarkene ligger i sørvendte skråninger. De jobber mange timer i vinmarkene for å oppnå perfekt modning og 100% sunne druer som gir best mulig kvalitet og konsentrasjon. De har et kjølig klima i den nordlige delen av Palatinate regionen. Hovedsorten av druer som dyrkes her er Pinot Noir og Riesling, men de dyrker også en mindre andel andre druer. I 2017 fikk han utmerkelsen «Auf des Jahres» i vinguiden Eichelmann og Vinums pris for beste tyske rødvin, noe som har gjort at han har fått tilnavnet «King of Pinot».

Om vinen.
Vinrankene vokser på en steinete kalkaktig jordsmonn på sørvendte skråninger mellom 180-300 moh i Asselheim. Druene er håndplukket, tradisjonelt fermentert med skall. Modning på franske brukte barriques opptil 12 mnd. Den har 13% alkohol og ikke noe sukker å snakke om.

Vinen har et frisk og fruktig preg av jordbær, moden rød frukt, florale hint og fat på nesen. Den er saftig og fruktig på smak, følger nesen, god syre og en lang og mineralsk utgang. God balansert vin. Deilig til både lyst kjøtt samt lettere rødt kjøtt.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: