Ch. Lalaudey Moulis en Médoc Cru Bourgeois 2016

Ch. Lalaudey Moulis en Médoc Cru Bourgeois 2016  nyhet på VMP, og av en eller annen grunn har ikke jeg så mye erfaring med Bordeaux… Rieslinger, Chianti, Rioja… Her har jeg smakt 1000-vis, men Bordeaux er jeg dårlig på gitt (da snakker jeg erfaring av smaking, fakta om regionen drilles inn på sommelierstudiet så det kan jeg), men det er det som er moro med å drive i vinbransjen, alltid noe å lære mer om, forbedre og gjøre seg mer kjent med.

Om produsenten.
Vinhuset har 17 hektar vinmark i Moulis-en-Médoc og gror 53% Cabernet Sauvignon, 27.5% Merlot, 5% Cabernet Franc og14.5% Petit Verdot. De driver bærekraftig med nulltoleranse av insektmidler og har andre grep som skiller de ut, blant annet har de et spesielt system med tønnene sine hvor de bytter på å kjøpe tønner fra 8 ulike tønnemakere.

Om vinen.
Vinen består av 59% Cabernet Sauvignon, 34% Merlot, 5% Petit Verdot og  2% Cabernet Franc. Den har ligget på franske medium ristede eikefat, 50% nye, 50% brukt én gang, i 14-18 mnd med bâtonnage og omtapping hver 6 mnd.

Vinen har et fint bærpreg på nesen, mørk frukt, skogsbær og krydder. Lett preg av jordsmonn. Den er fyldig og bløt i munnen, følger nesen med fin syre og en lang og lett strukturert utgang. En skikkelig høst og vintervin, drikk til lørdagsbiffen, eller ost.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: