Litt forskjellige øl!

Ref. julekalenderen jeg skrev om tidligere i dag så må vi nesten se på litt forskjellige øl, kanskje du blir inspirert til å putte noen av disse i kalenderen?

Brett-Elle Oude Geuze er en belgisk surøl som både kommer i en størrelse og alkoholprosent som gjør at den er perfekt å sette seg sammen med noen å dele med en hyggelig ettermiddag. Det er en såkalt oude geuze og er en blanding av 3 årganger lambiek.
Den har en frisk og syrlig nese, ganske klassisk aroma, fine toner av syrlige steinfrukter og brett. Den er godt balansert på smak med fyldig skum, sitrus og sitter generelt godt.

Nomad x Lervig Super Dooper Sonic er en collab mellom australske Nomad og norske Lervig, det er en trippel IPA på hele 10%. Den er megafruktig på nesen med tropisk frukt, deilig humlepreg, sitrus, lett maltpreg og urter. Den er fyldig og balansert, har masse god frukt, flotte bitre humletoner, konsentrert og lang ettersmak. Denne kunne jeg sittet å kost meg med til en film eller lignende, skikkelig koseøl.

Sakiskiu Gin & Tonic IPA er fra Litauen, det er som navnet tilsier en IPA brygget med ginkrydder, 5.1%. Det ser ut som ølet er brygget i samarbeid med en destilleribar og inneholder sitrusskall, einebær, koriander, kardemomme og diverse andre ting vi kjenner igjen fra en G&T.
Den har einebær på nesen, sammen med sitrus, et lett tonicpreg, humle og krydder. Den er frisk på smak, godt balansert gin & tonic preg, fin fruktighet og en lett bitter ettersmak. Har smakt gin & tonic IPA fra andre bryggerier før, og dette er den beste versjonen så langt.

Lambrate x Ølkymisten Tiramisù Imperial Stout er et samarbeid mellom norske Ølkymisten og Italienske Lambrate. Det er en imperial stout med blant annet muscovadosukker, kakaobønner, kaffe og vanilje, den har 11.5% alkohol.
Ølet har en fruktig nese, en del kaffe, mokka, røde bær, vanilje og hint av brunt sukker. Den er en skikkelig smaksbombe med fyldige smaker av kaffe, mørk malt, karamell, kakao og vanilje. Fint balansert og ikke for søt, en deilig liten dessert i seg selv.

Augustijn Blond er en høstnyhet, en klassisk belgisk blonde på 7%. Den har et fint preg av lys malt, sitrus, lett fruktighet og et gjærhint. Ølet har en del maltpreg på smak, fin fruktighet, litt kjeks, balansert utgang. Rett og slett en klassiker.

Mahr’s Bräu U Kellerbier er et tysk brygg klassifisert som kellerbier, dvs. at det ikke er filtrert eller pasteurisert og at det da får et visst rutikk preg. 5.2% alkohol.
Ølet har et lett og ledig preg av malt, litt urter, gylne toner av brød. Den er preget av malt også på smak, lett preg av karamell og gjær, litt sitrus og balansert sødme. Lett bitter utgang.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: