Litt digg øl.

I går tipset jeg jo både om ølkalender og litt øl, men du trenger sikkert ENDA flere tips på hva du skal fylle kalenderen med (og ikke bare øl)…. Og det får du selvfølgelig!!

Brewdog, god gammel favorittprodusent. Brewdog ble etablert i 2007 oger i dag Skottlands største uavhengige bryggeri og fortsetter å utfordre og utvikle kjente ølstiler og teknikker. Det er derfor de ikke har bare klassikere som Punk og Hazy Jane på markedet, men også prosjekter som Overworks som står bak surølen!

BrewDog Punk AF Alcohol Free IPA lukter helt riktig, tropisk frukt, humle og urter. Den er ikke like god som klassikeren med alkohol, men et meget godt alkoholfritt alternativ med god fylde og fruktighet, sitter godt!

BrewDog Hazy Jane New England IPA har også et fint preg av humle og tropisk frukt, lette toner av gress og kvae, samt sitrus. Den er fyldig med godt skum, god fruktighet, tropisk og fin. Lang og balansert utgang. Klassisk og fin Vermont-stil.

BrewDog OverWorks Kiwi Cavalcade har en innbydende og fruktig nese, tropisk frukt, lime og et hint av brett. Den er meget godt balansert på smak, godt med syre i kombinasjon med frukt og en tørr og lang utgang. Et knallgodt surøl.

Gipsy Hill Brewing Company holder til i bydelen Gipsy Hill sør i London. Bryggeriet ble åpnet i 2014 av Charlie og Sam. På laget fikk de bryggeren Simon og deres logo prydes av disse tre. Ølet er en Collbab med danske People like us.

Gipsy Hill / People Like Us People Like Us Bramble Sour har en konsentrert og fruktig nese, masse røde bær og rød frukt. Den har samme fruktighet på smak, god syre, medium skum og en halvtørr utgang. En funky fruktshake!

Ciderene er fra Brewdogs ciderprosjekt. Kun ekte epler benyttes og håndpresses for å gi en genuin og ekte cidersmak uten bruk av kunstige tilsetninger.

Hawkes Dead & Berried er en klassisk middels tørr sider tilsatt en miks av røde bær. Jordbær, bringebær og blåbær tilsettes for å gi denne sideren en unik og søtere smak. Veldig fruktig og bærpreget, godis for voksne!

Doom & Bloom er en Rosé-sider laget av epler fra London. Dessertepler, i kombinasjon med rabarbra og jordbær gir farge og smak til denne sideren. Den er fruktig men har en elegant tørrhet, ikke for søt, god balanse.

Hawkes Urban Orchard er flaggskipet til Hawkes og en ren eplesider. Eplene er fra London og omegn og den har 4.5% alkohol. Cideren har en fin og genuin aroma av epler, lett sødme. Den er ren og fin, har en god smak av epler, fin harmoni mellom sødme og syre og en tørr utgang.

Mens vi er inne på cider: Aval betyr eple på Breton, det tradisjonelle språket i Bretagne. Her lager Cellier de l’Odet cider av 100% ren eplejuice av 4 typer lokale epler.

Aval Cidre Artisanal er produsert på 5 ulike eplevarianter (Avrolle, Dous Coat, Douce Moën, Kermerrien og Marie Mesnard for å være nerdete), den er frisk og fruktig på aroma, godt preg av epler, lett krydder. Den er fruktig og godt balansert på smak, den har et lett rustikk preg som vitner om håndverk. God og ekte cider.

Aval Cidre Artisanal Rosé er «rosè» da den er produsert på epler med rødt fruktkjøtt. Den er fruktig med fint eplepreg på nesen. Smaken er balansert, litt søtere enn originalen men absolutt semi-tørr og forfriskende. Lett krydret utgang. Også denne en god cider med preg av håndverk.

Northern Monk er et mirkobryggeri lokalisert i Holbeck, Leeds. Etablert av Russel Bisset (og kameraten Brian Dickson) i 2013 for pengene han fikk av besteforeldrene til å gjøre hva han ville med, dette skulle vise seg å være et smart valg, hvert fall når en ser på suksessen deres i dag!

Northern Monk Faith Modern Pale Ale har en fruktig og innbydende nese med tropisk frukt, humle og sitrus. Den har godt skum og fremstår velbalansert, lett maltpreg i god kombo med humle. En god pale ale!

Patrons Project 7.06 Gamma Brewing // DDH Double IPA: Ølet har en konsentrert og fruktig nese, deilig humlepreg og grapefrukt, tropisk frukt og urter. Det er kraftig og kremet på smak, fyldig og fruktig, mye humlepreg, godt integrert alkohol. En Digg DIPA med masse humle.

Patrons Project 17.03 Pete’s Dark Past: Det lukter deilig av sjokolademelk, røstet malt, kjeks og karamell. Smaken er balansert med god fylde og en tørr utgang. En fin dessertstout med fine toner av karamell, vanilje og sjokolade som ikke blir for søt.

Produktene er tilsendt

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: