Caparzo «God Jul» Sangiovese 2016

Siden vi har gått over til juleprodukter her hos Vinhøna ser vi på Caparzo Sangiovese 2016, som har fått på seg juledrakt i anledningen. Koselig når man gir den bort i vertinnegave, som pynt på julebordet osv.

Om produsenten.
Navnet ”Caparzo” stammer fra Ca´Pazzo et navn som finnes på mange antikke kart. Men sies også å stamme fra det latinske navnet Caput Arsum som betyr ”a place touched by the sun”!
Caparzo`s historie begynner i slutten av 60 årene da en vennegjeng, som elsket Toscana og vin, kjøpte en vingård som stod i ruiner, i byen Montalcino. Gjennom de 30 neste årene ble eiendommen renovert, nye vinstokker ble plantet og kun 13 flasker ble produsert i denne perioden.
I 1998 fikk eiendommen en ny eier, Elisabetta Gnudi Angeline, som bragte nytt liv til vingården, og hvor hun umiddelbart satte hun i gang med hennes filosofi, nemlig det å kombinere tradisjon med innovasjon for å utvikle vin av høy kvalitet og som gir utrykk for sitt unike jordsmonn. Totalt har vingården i dag 190 hektar, hvor av 85 hektar er plantet med vin og Elisabetta driver i dag eiendommen sammen med sin sønn og datter.

Om vinen.
Druesammensetningen i vinen er som følgende: 85 % Sangiovese, 5 % Merlot, 5% Petit Verdot og 5 % Alicante. For nerdene som vil lære litt mer om hva de ulike druene gir vinen så kan man si at sangiovesedruene som kommer fra de tre områdene Montalcino, Chianti Classico og Magliano i Toscana gir vinen eleganse. Alicantedruene fra Maremma får fram den intense fargen og tanniner mens Merlot fra Castelnouvo Berardenga får fram rundheten og de velluktede «bouquetene». Petit Verdot fra Montalcino gir struktur og farge.

Vinen har en frisk og fruktig nese, fine røde bær, skogsbær, krydder og litt urter. Den er fruktig og bløt i munnen, meget god frukt på smak, godt balansert sødme og sitter godt i ettersmaken. Et godt kjøp å drikke nå, god pris!
Fin til kjøtt, ostefat og kos.

Produktet er tilsendt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: