Gilde Juleaquavit 2019

I dag er det 1 måned til juleaften og vi går offisielt over på jule- og nyttårsprodukter her hos Vinhøna. Vi starter festen med Gilde Juleaquavit 2019!

I 1986 søker sivilingeniør Halvor Heuch jobb som destillatør hos Arcus, han var da – som nå brennende opptatt av å øke fokuset på norsk mat- og drikkekultur. (Jeg var faktisk så heldig at jeg hadde Halvor som brennevinslærer på sommelier-studiet mitt)
Han har så hatt ansvar for denne akevitten i alle år siden, men en gang må man jo gi seg…
I høst ble Gilde Juleaquavit 2019 lansert, den 32. årgangen, hvorpå det er to år siden Halvor Heuch ga over stafettpinnen videre til Master Blender Ivan Abrahamsen.
Historien til Gilde Juleaquavit er historien om 32 år med kjærlighet til norsk matkultur, og Abrahamsen har tatt oppgaven med stil. Jeg syns det er morsomt å følge årgangene, det har blitt en tradisjon å smake på den å sammenligne med tidligere årganger.
Hvorfor ikke gjøre det til en tradisjon å samle familien å smake? Eller å gi årets årgang til de ansatte i julegave, eventuelt en god venn?

I Gilde Juleaquavit benytter man solerasystemet, det vil si at du får edle dråper fra alle årgangene når du kjøper en flaske, det er altså en liten andel 32 år gammel akevitt på årets flaske. Jeg syns også at designet er like fint hvert år, det er rett å slett en koselig flaske å sette på bordet.


Akevitten har en kompleks nese, litt sitrus, rikt preg av karve og annet krydder, hint av sødme og fat.
Den har en god fylde og er rikt krydret, også her et fint preg av sødme, har en lang og god ettersmak med godt integrert fat. Årets akevitt skuffet ikke, en flott akevitt man kan kose seg med som avec, men også retter med kjøtt, gjerne røkt som pinnekjøtt.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: