Romsmaking!

annonselenke

Rom er undervurdert som avec, folk tenker som regel på Cognac til kaffen eller en whiskey. Men det er ingen grunn til å ikke vurdere en rom! Jeg har smakt litt forskjellig nå som det nærmer juletider, håper dere lar dere inspirere!

Banks 5 Island Blend er produsert på Jamaica men er et destillat av melasse fra 5 karibiske øyer (Jamaica, Barbados, Trinidad og Tobago, Guyana og Java). Den har en fin nese med hvite sukkerrør, sitrus, ganske klassisk nese, hint av banan og vanilje. Den er rund, godt balansert, veldig lett å drikke, følger nesen og er generelt en lett og deilig rom.

Banks 7 Golden Blend er produsert på Trinidad og Tobago, og er en blend av 7 karibiske øyer ((Jamaica, Barbados, Trinidad og Tobago, Guatamala, Panama, Guyana og Java). De forskjellige rom`ene ha vært lagret i forskjellig antall år (1-7 år) på Bourbonfat før de er blendet. Den har et fint fatpreg på nesen, mye brunt sukkerrør, karamell og en del tropisk frukt. Den er fyldig og godt balansert, varmende sødme og konsentrerte smaker, lang og deilig utgang. En utrolig lekker rom!

Santa Teresa 1796 er fra Venezuela og er produsert på solerametoden. Den har et fint preg av mørke sukkerrør, fruktig, karamellisert sukker, hint av banan. Den er godt balansert, frisk og krydret, pen sødme, lett og elegant fatpreg i en tørr utgang. En litt annerledes rom, på en positiv måte.

(Husk å bruke riktig glass for å få mest mulig ut av aromaopplevelsen, jeg bruker disse glassene til å smake på brennevin og kan på det sterkeste anbefale de!) 

Bacardi Añejo Cuatro 4 YO  har som navnet hinter om ligget minimum 4 år på fat før salg og kommer fra Puerto Rico. Den har et innbydende preg av mørke sukkerrør, søtlige krydder, sitrus, karamell, tørket frukt og vanilje. Den er rund med god fylde, godt sødmebalansert, litt crème brûlée-preg og sitter lenge. En nydelig avec, meget godt kjøp!

Bacardi Gran Reserva 8 Años har enda 4 år på baken, totalt 8 år for denne Bermudiske rom`en. Den har et deilig og innbydende fatpreg på nesen, kompleks aroma med tørket frukt, karamell, mørke sukkerrør og vanilje. Den er rund, god balansert, har en deilig fylde, følger nesen og sitter godt og lenge. Meget god rom, verd prisen og vel så det. Denne kan man virkelig kose seg med på kalde og mørke vintre.

Produktene er tilsendt i små smakeprøver

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: