Chopin Ratafia Champenois Pinot noir 2016

Førjul og jul = dessertdrikke. Det blir jo litt dessert og kos i desember blir det ikke? Chopin Ratafia Champenois Pinot noir 2016 passer til både konfektesken, desserter, ost og ikke minst klassikeren pepperkake med blåmuggost.

Om produsenten.
Julien Chopin er hovedsakelig en Champagneprodusent, men han produserer også Ratafia! Dette er en fransk betegnelse for likør og er en metode en del produsenter bruker for ikke å la noe gå til spille. Likøren blir produsert av restene etter druepressingen, druejuicen får ikke gjære seg ut slik at den er søt og har lite alkohol, men blir tilsatt en type brennevin slik at den får høyere alkoholnivå. Den blir også lagret minst 3 år på fat. Ratafia blir brukt som aperitiff eller dessertvin, men også som ingrediens i for eksempel saus eller marinader.
Chopin er en unik produsent da han lager Ratafia på alle de fire druetypene sine, Pinot Noir, Pinot Blanc, Chardonnay og Pinot Meunier.
Vinhuset ble for øvrig etablert i 1947 og har vært i familien i tre generasjoner. Vinmarkene er spredt fra Coteaux Sud d’Epernay til Côte des Blancs.

Om produktet.
Jeg har allerede forklart hva Ratafia er, denne er en 100% Pinot Noir, den har 17.5% alkohol og 121 gram sukker per liter. På nivå med en portvin til referanse. Man kan vel si at Ratafia er den ultimate klimavennlige måten å bruke de siste druerestene på, i stedet for å kaste de.

Likøren har en deilig og innbydende aroma av mørke bær, syltetøy, kandiserte sitrusskall og krydder. Den er konsentrert og fruktig på smak, fint preg av mørke bær, god syre, lang og deilig ettersmak. En spennende dessertvin som er som skapt til en bit mørk sjokolade, hva med å bytte portvinen med en Ratafia i år?

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: