Cristian Senez Brut Millesime 2002

For tidlig å begynne å se på nyttårschampagne? Absolutt ikke, husk at vinene du må bestille på polet tar ekstra lang tid å komme frem i desember. Cristian Senez Brut Millesime 2002 er både et godt valg å skåle det nye året inn med, men også en nyhet!

Om produsenten.
Vinhuset ble etablert av Cristian og kona Josette i 1973, i et distrikt kalt Côte des Bar. Datteren Angélique vokste opp i vinmarkene og arvet interessen for vinmaking, hun og ektemannen fortsatte tradisjonen og utviklet vinene enda ett hakk. I dag er det de som prøver å overføre interessen til deres to døtre igjen, og historien som vinmakere går sin gang.
Vinhuset utmerker seg litt med at de er flinke til å holde igjen en del vin, slik at de hele tiden kan selge litt eldre årganger.
Vinhuset består av i dag av 21 hektar med Pinot Noir, Pinot Blanc, Pinot Meunier og Chardonnay og de har i over 30 år dyrket druene bærekraftig.

De har kastet seg på vinturisme med åpne armer og tilbyr ulike opplevelser for de som vil besøke de, fra enkle smakinger til årgangsmakinger, sablering og lunsj. De har til og med et hus til utleie midt i vinmarkene!

Om vinen.
Kun 500 stk av denne vinen har kommet til Norge, den er produsert på Chardonnay 75%, Pinot Noir 25% og har 12% alkohol.

Den har en deilig og lett utviklet nese med brødbakst, autolyse, modne epler, epler og hint av nøtter. Den er fyldig med kremet mousse, modne frukttoner og en lang og fin ettersmak med en lett struktur og elegant preg. Fremstår meget godt balansert. Utrolig godt kjøp! Aperitiff, spekemat, ost og alene.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: