Bad Santa Juleriesling 2018

Riesling, en vin en ikke kommer utenom i jula, den passer nemlig til alt fra ribbe med surkål til pinnekjøtt og pølser. Bad Santa Juleriesling 2018 er en super vin, ikke bare passer den godt, den er også dekorativ å sette frem på bordet.

Om produsenten.
Det er vinhuset Egon Schmitt fra Pfalz i Tyskland som står bak årets juleriesling, gården ble grunnlagt i 1976 av Inge og Egon Schmitt. Da var den bare 7 hektar stor, med både vinmarker og annen fruktproduksjon. De jobbet noen år med både å selge druer til kooperativer og blant annet epler, den vokste og ble etter hvert 12 hektar. Jochen Schmitt, sønnen som hadde utdannet seg på det kjente vin-studiestedet Geisenheim tok over i 1996, og det første han gjorde var å gjøre den om til økologisk. I dag består vingården av 17 hektar vinmark rundt den lille landsbyen Dürkheim, og drives biodynamisk.
De dyrker mange ulike druer og produserer både hvit- rosè- og rødvin, flere av de finner du på VMP.

Om vinen.
Straight foreward en riesling på 12% alkohol og 7 gram sukker.

Vinen har en frisk og fruktig nese med et godt preg av epler, sitrus, elegante mineraltoner og et hint av urter. Den er Fruktig og fin også på smak, godt balansert med pen sødme og syre, halvlang og mineralsk utgang.
En klassisk og fin riesling som passer ypperlig til den norske julematen, være seg pinnekjøtt, pølser, torsk eller ribbe.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: